Twitter schrapt gebruikersnamen bij aantal tweet-tekens

Door: Rens Blom | 27 oktober 2016 09:18

Twitter
Internet & Thuis

Nadat Twitter eerder besloot om foto's en video's niet meer mee te tellen bij het aantal tekens in een tweet, gaat het nu ook gebruikersnamen uitsluiten. Testers geven aan dat de @naam in een tweet is verdwenen.

Twitter pakt een oud probleem aan: de kenmerkende @naam in een conversatie. Die neemt een aantal van de 140 beschikbare tekens in, waardoor er minder ruimte is voor een gesprek. Dat is niet zo erg wanneer je met één iemand aan het praten bent, maar zorgt voor problemen als er steeds meer gebruikers reageren. Op een gegeven moment gaan dan vrijwel alle 140 tekens op aan het vermelden van de gebruikersnamen, waardoor je geen reactie meer kan plaatsen. Lees ook: Twitter ontslaat opnieuw 300 werknemers.

Gebruikersnamen tellen niet meer mee

Dat Twitter overweegt de gebruikersnamen niet meer mee te tellen, komt daarom niet als een verrassing. In mei liet het social media-platform al weten de mogelijkheid te onderzoeken, en nu kan een kleine (willekeurige) groep iOS-gebruikers het testen. Zij zien nu geen @naam/namen meer in een gesprek, waardoor er geantwoord kan worden met 140 tekens. Boven een antwoord staat nu 'in antwoord op Naam (en eventueel anderen). Lees ook: Twitter zegt limiet 140 tekens in DM's vaarwel.

Volgens een Twitter-woordvoerder komt de wijziging op een later moment voor alle gebruikers beschikbaar, maar gebeurt dat mogelijk in een aangepaste vorm. Het bedrijf wil geen datum geven.

Bron: Techcrunch

0 Reactie(s) op: Twitter schrapt gebruikersnamen bij aantal tweet-tekens

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.