Hoe verbind je een PS4-controller met je pc?

Door: Martin Gijzemijter | 25 oktober 2019 15:16

Games

Altijd al willen gamen met je PS4-controller op je computer? Geen probleem, het is heel simpel om je controller op je computer aan te sluiten. Voor shooters is het niet de beste oplossing, maar bijvoorbeeld voor een racegame wel zo handig. Zo krijg jij je PS4-controller op pc.

Maar wat als je nu wilt gamen met een controller op je pc? Je kunt dan natuurlijk naar de winkel gaan om een speciale controller voor Windows te kopen, maar veel eenvoudiger, en goedkoper, is het om je PS4-controller (als je die hebt uiteraard) te verbinden met je Windows-pc. Dat scheelt je ten eerste een enorme uitgave en ten tweede kun je dan spelen met de controller waar je al aan gewend bent.

DS4 installeren

Technisch gezien zou je PS4-controller eenvoudig moeten kunnen verbinden met Windows, immers, zowel je pc als je controller ondersteunen bluetooth. Helaas is de werkelijkheid iets ingewikkelder en begrijpt Windows standaard de commando’s van je controller niet probleemloos. Gelukkig is er software die je kan helpen, genaamd DS4. Je downloadt deze gratis software via www.ds4windows.com. Na de installatie klik je op Install the DS4 Driver om ervoor te zorgen dat je controller en je pc met elkaar kunnen communiceren.

Controller verbinden

Je kunt je controller op twee manieren verbinden: met de usb-kabel of draadloos via usb. Via de eerste methode hoef je alleen de kabel in te pluggen. Wil je verbinden met bluetooth, houd dan de PS-knop en de knop Share drie seconden ingedrukt tot de lichtbalk op je controller knippert. Ga vervolgens naar de instellingen voor bluetooth in je Configuratiescherm en verbind met de draadloze controller. Als er om een code wordt gevraagd dan is dit 0000. De controller en je pc zijn nu met elkaar verbonden, en je kunt vrijwel élke game spelen die het gebruik van een gamepad/controller ondersteunt, specifieke ondersteuning voor de PS4-controller is dankzij DS4 niet meer nodig.

1 Reactie(s) op: Hoe verbind je een PS4-controller met je pc?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 21 juni 2019 13:53 XboxOneX
    Is het met PS4 Remote Play ook mogelijk om je DualShock controller te verbinden met je iPhone? Ik krijg alleen de bediening op het scherm.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.