Just Cause 3 - Gewoon heel goed

Door: gamer-nl | 02 december 2015 13:05

Games

De Just Cause-reeks staat bekend om zijn over-the-top actie en vrijheid om te doen en laten wat je wilt. Just Cause 3 volgt deze trend en is mede daardoor een enorm goede game.

Just Cause 3

Releasedatum:

1 december 2015

Ontwikkelaar:

Avalanche Studios

Uitgever:

Square Enix

Platform:

PlayStation 4, Xbox One en pc

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Veel vrijheid
  • Ideale speeltuin
  • Alles past bij elkaar
  • Minpunten
  • Verplichte missies

Vraag: Er vliegt een kruisraket op een dorp met onschuldige burgers af. Wat doe je? A: Je rent al gillend met de inwoners naar de schuilkelders. B: Je bestelt nog snel een biertje bij de plaatselijke kroeg en zorgt dat je ver weg ben. C: Je springt op de kruisraket, vliegt een stukje mee en stuurt hem daarna retour afzender.

Heb je op bovenstaande vraag niet antwoord C gegeven, dan raden we je aan om een potje Candy Crush te spelen. Heb je antwoord C gegeven, dan is Just cause 3 dé game voor jou.

Over-the-top actie maakt Just Cause zo goed

Overigens is antwoord C niet door ons verzonnen. In Just Cause 3 lift je daadwerkelijk mee op een kruisraket. Het illustreert direct hoe de game zich manifesteert. Heb je al eerder een Just Cause-game gespeeld, dan kijk je hier zeker niet van op.

Heerlijke over-the-top actie maakt Just Cause 3 zo goed.

De Just Cause-reeks staat bekend om zijn over-de-top actie. Het zijn games die excelleren in een openwereldstructuur waarbinnen bijna alles kan en mag. En Just Cause 3 is daar geen uitzondering op. In tegendeel: Just Cause 3 gaat gewoon verder waar zijn voorganger eindigde en biedt waar mogelijk nog meer grenzeloos plezier in vrijheid, explosies en actie.

Openworld actiegame

Zoals gezegd is Just Cause 3 een openwereld actiegame die vooral uitblinkt in totale vrijheid. Er is geen goede of foute manier om iets te doen. Er is vooral jouw manier om dingen te doen. Daardoor is Just Cause 3 gewoon heel fijn om te spelen. Van de eerste seconde word je middenin de actie gedropt en die stopt pas wanneer je de game afsluit.

Just Cause 3 is een grote speeltuin.

Het is vooral de som der delen die Just Cause 3 zo leuk maakt. Nergens worden er echt wereldschokkende, unieke dingen gedaan. Maar wat de game wel doet, en dat is de speler zelf laten beslissen in een gigantische spelwereld die dienst doet als de ideale speeltuin voor stunts en actie, doet het dan ook perfect.

Conclusie

Just Cause 3 staat voor vrijheid en plezier. Alle gameplay-elementen staan in dienst van dat ene doel: gewoon doen waar je zin in hebt, wanneer je dat wilt en waar je dat wilt. Zo bezien is Just Cause 3 eigenlijk gewoon een game die je moet spelen. Het zou ons verbazen als je er niks aan vindt.

0 Reactie(s) op: Just Cause 3 - Gewoon heel goed

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.