PlayStation 4 volgt Xbox One niet met backwards compatibility

Door: gamersnet | 18 juni 2015 13:06

Games

Het is een veelgevraagd feature op alle consoles: backwards compatibility, maar de PlayStation 4 gaat het voorbeeld van de Xbox One niet volgen.

De mogelijkheid om oudere games met een disc af te kunnen spelen op de nieuwste console, dat heeft Microsoft op haar persconferentie aangekondigd. Echter, hoofd van PlayStation Europe Jim Ryan, meldt dat Sony deze keuze niet zal maken.

It is an entirely legitimate approach, and if you are seeking to upgrade 360 owners to Xbox One, it is a very logical approach to take. I suspect there might be a few twists in that particular tale. But we will see.

Ryan vindt de keuze van Microsoft om het voor de Xbox One te doen rechtvaardig en logisch, maar hij verwacht wel dat er een addertje onder het gras zit hoe de feature werkt. Maar Sony zal niet snel backwards compatibility toevoegen aan de PlayStation 4, want het bedrijf kiest voor SharePlay, Play As You Download en de Suspend/Resume-feature.

Unfortunately there are just not sufficent enough software engineers in the world for everyone to do everything. Each platform holder has to make their choices, we made one and they made another. Their choice is entirely legitimate, and I think our choice is legitimate, too. In some ways it is quite nice to have points of difference between the two platforms, and people will decide which approach suits them best.

Gamers kiezen

Het is een eigen keuze en volgens Ryan is het goed dat de twee platformen daarin verschillen. Gamers zullen daaruit kiezen wat het beste bij hen past. Daarnaast is de vraag naar de feature wel hoog, maar wordt het in praktijk weinig gebruikt. Sony heeft PlayStation 2 backwards compatibility in het eerste PlayStation 3-model verwerkt, maar de ervaring was dat het niet heel veel werd gebruikt.

We have experience of backwards compatibility. The earliest PS3 model was backwards compatible with PS2, and it is a much requested feature... but actually it's not so greatly used.

Ryan vindt dat beide bedrijven hiermee rechtvaardige keuzes maakt en hij wenst dat Sony zich niet defensief op hoeft te stellen dat de feature er niet zal komen.

3 Reactie(s) op: PlayStation 4 volgt Xbox One niet met backwards compatibility

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 18 juni 2015 13:19 Anoniem
  En terecht. Vroegâh moest je gewoon de oude console kopen. Dat is nostalgischer en ik vind het nog leuker ook…
  Bovendien is het technisch een grote uitdaging gezien de PS4 de eerste Sony console is die op de x86-64 architectuur draait.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 18 juni 2015 14:51 optimus
  Meest trieste reactie ooit. " een oud console kop[en is leuker". hahaha

  Tegenwoordig krijg je ook gratis games van xbox en playstation. Zeg je dan ook ik wil die games niet omdat games kopen leuker is? Hoeveel mensen kunnen niet een oude console kopen . Bovendien is het gewoon onpraktisch. Killerfeauture van de Xbos one en goed gedaan van Microsoft!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 juni 2015 07:19 Goomba
  Helemaal met Optimus eens. Dit zou voor mij een feature zijn om voor de Xbox One te kiezen over de PS4. Sony heeft met PlayStation Now trouwens al wel laten zien dat het ook op een andere manier mogelijk is om oude games op je PS4 te spelen, namelijk streaming. Dat ze hier zoveel veel geld voor durven te vragen is echter schandalig.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.