Samenvatting: E3-persconferentie Nintendo

Door: Michel Musters | 13 juni 2018 08:50

Super Smash Bros. Ultimate
Nieuws

Hieronder vind je al het nieuws van de Nintendo E3-Direct, samengevat in een handig overzicht.

Super Smash Bros. Ultimate komt 7 december uit op Nintendo Switch

Nintendo heeft Super Smash Bros. Ultimate uit de doeken gedaan. De game komt op 7 december naar de Switch; er zitten 63 personages in, allen uit eerdere Smash-games.

Nieuwkomers zijn Inkling uit Splatoon en Ridley uit de Metroid-franchise. Veel personages hebben een revisie gehad: nieuwe vaardigheden, meerdere outfits en een nieuwe Final Smash. Nintendo laat ook weten dat deze speciale aanvallen korter duren in dit deel.

Nintendo weidt bovendien uit over aanpassingen en aanvullingen, zoals de optie om in de lucht een specifieke richting op te ontwijken, ladderaanvallen en meer schade bij duels. Daarnaast kondigt de uitgever een achtspelermodus aan, evenals compatibiliteit met de GameCube-controller en alle amiibo.

Nintendo laat ook weten dat Super Smash Bros. Ultimate nieuwe assist-trofeeën en voorwerpen krijgt. Verder zitten er nieuwe arena's in uit recente Nintendo-games als Breath of the Wild en Splatoon 2. De arena's hebben een gewone en een Omega-versie.

Fortnite komt vandaag uit op Switch

Fortnite is vandaag tijdens de Nintendo Direct officieel aangekondigd voor Switch. De game kan vanaf later vandaag gratis gedownload worden.

Super Mario Party aangekondigd voor Switch, verschijnt 5 oktober

Super Mario Party verschijnt 5 oktober op de Switch. In een trailer laat Nintendo zien dat het spel met meerdere Switch-consoles te spelen is.

Ook kunnen spelers met één Joy-Con spelen, waardoor twee paar Joy-Cons genoeg is voor vier spelers.

Met meerdere Switch-consoles kunnen spelers teams vormen, waardoor split-screen niet langer nodig is, maar elke Switch iets anders weergeeft. Als alternatief kunnen de Switch-consoles samen één groot scherm vormen.

Daemon X Machina verschijnt in 2019 voor Switch

Mech-game Daemon X Machina is aangekondigd voor de Switch en verschijnt in 2019. Dit heeft Nintendo aangekondigd tijdens zijn E3-presentatie.

In de aankondigingstrailer is te zien hoe mechs het opnemen tegen reusachtige robots en over het slagveld vliegen. Kenichiro Tsukuda, een producer van de Armored Core-serie, werkt mee aan de game. Ken Awata en Ken Karube zitten samen op de Director-stoel en hebben respectievelijk gewerkt aan Monster Hunter: Stories en Panzer Dragoon Orta.

Fire Emblem: Three Houses voor Switch onthuld

Nintendo heeft vandaag tijdens zijn Direct-uitzending de eerste beelden van Switch-game Fire Emblem: Three Houses getoond.

De nieuwe Fire Emblem-game werd begin vorig jaar al aangekondigd. Nu is bekend dat het spel in de lente van 2019 verschijnt. Meer info heeft Nintendo nog niet bekendgemaakt, maar mogelijk wordt de game nog meer getoond tijdens de Treehouse-streams deze week.

Dragon Ball FighterZ knokt zich een weg naar Switch

De fighter Dragon Ball FighterZ komt dit jaar naar de Switch, zo is tijdens de Nintendo Direct aangekondigd.

Een precieze releasedatum voor de Switch-versie is nog niet bekend. Dragon Ball FighterZ kwam in januari dit jaar al uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One en werd erg goed ontvangen. Het spel laat spelers knokken met diverse personages uit de Dragon Ball-franchise.

Poké Ball Plus is inclusief Mew voor Pokémon: Let's Go

Met de aanschaf van een Poké Ball Plus voor Pokémon: Let's Go krijg je Mew om je te vergezellen. Dit heeft Nintendo aangekondigd tijdens zijn E3-presentatie.

De Poké Ball Plus is een speciale controller voor Pokémon: Let's Go. De knop om de Poké Ball mee te activeren dient ook als joystick, zodat de hele game met de controller gespeeld kan worden. Wanneer pokémon gevangen worden, trilt de bal echt.

De rpg's Pokémon Let's Go! Pikachu en Eevee verschijnen op 16 november op Switch. De games nemen spelers mee naar de regio uit de eerste generatie Pokémon, Kanto. In de ene game vergezelt Pikachu spelers, terwijl het in de andere game Eevee is.

Daarbij zijn er diverse elementen uit de mobiele titel Pokémon Go die hier terugkeren. Zo kunnen spelers met de Joy-Cons PokeBallen gooien. Ook kunnen de 151 Kanto-pokémon die gevangen zijn in Pokémon Go overgezet worden naar de Let's Go!-games. Er zit verder één compleet nieuwe pokémon in de game.

Pokemon lets go!

Xenoblade Chronicles 2-dlc aangekondigd

Xenoblade Chronicles 2 krijgt een uitbreiding genaamd Torna – The Golden Country.

De uitbreiding voor de Switch-game komt ergens in september uit en geeft meer achtergrond over Jin en zijn geboorteplaats Torna, ook wel bekend als 'the Golden Country'. Op die manier geeft de dlc meer info over hoe Jin een slechterik in de hoofdgame werd.

Hollow Knight vandaag beschikbaar voor Switch

De indiegame Hollow Knight komt later vandaag uit voor de Switch eShop.

De game werd al een tijd geleden aangekondigd voor Nintendo's console, maar een releasedatum was tot nu niet bekend.

Hollow Knight verscheen vorig jaar voor pc en is gefinancierd via Kickstarter. De Switch-versie bevat ook alle gratis uitgebrachte dlc, waaronder de Hidden Dreams-update en de Grimm Troupe-uitbreiding.

Overcooked 2 wordt 7 augustus 2018 opgediend

Overcooked 2 verschijnt op 7 augustus 2018 voor pc, Xbox One, PlayStation 4 en Switch. Dit heeft uitgever Team 17 bekendgemaakt aan de hand van een trailer.

In Overcooked 2, ontwikkeld door Ghost Town Games, moeten spelers de Onion Kingdom beschermen tegen ondood brood, omdat de Onion King de fout heeft gemaakt om in de Necronomnomicon te lezen. Om het gevaar te bezweren kunnen maximaal vier spelers samenwerken om zo snel mogelijk gerechten te bereiden in chaotische keukens. Overcooked 2 bevat online multiplayer en de mogelijkheid om ingrediënten naar elkaar te gooien.

0 Reactie(s) op: Samenvatting: E3-persconferentie Nintendo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.