Zo blokkeer je iemand op Instagram

Door: Martin Gijzemijter | 23 december 2020 12:00

Instagram
How To

Niet iedereen kan het met elkaar vinden op internet en dat leidt geregeld toch haatberichten of vervelende discussies. Zit jij daar niet op te wachten, dan kun je aan de bel trekken. In Instagram kun je bijvoorbeeld een account blokkeren. Hoe dat werkt leggen we in dit artikel uit.

Het klinkt een beetje kinderachtig, want wat doet het ertoe wie de ander als eerste blokkeert op Instagram? In de realiteit blijkt het toch best een vervelend euvel, want als je te maken hebt met iemand die er op uit is om je een hak te zetten, dan kan deze persoon je keer op keer deblokkeren, iets kwetsends posten, en je vervolgens snel weer blokkeren. Je kunt dan niet reageren, sterker nog, je kunt het profiel van deze persoon niet eens zien, want hij / zij heeft je geblokkeerd. Sta je dan machteloos? Gelukkig niet!

instagram blokkeren

Blokkeren

Er is een trucje waarmee je alsnog iemand kunt blokkeren die jou geblokkeerd heeft. Het is heel eenvoudig, maar vereist wel dat je de persoon in kwestie nog éénmaal een berichtje stuurt. Ga op Instagram naar een bericht dat je met de persoon in kwestie zou willen delen (tip: prima moment om nog een laatste statement te maken). Tag de persoon die je wilt blokkeren in dit bericht. Wanneer je dit doet, verschijnt er bovenin beeld Bericht verzonden naar... met daarachter de profielnaam van de persoon die je hebt getagd. Nu moet je snel zijn, voor de tekst verdwijnt, moet je drukken op deze profielnaam. Je komt dan op een soort tussenpagina terecht, wat niet het profiel is van de persoon in kwestie, maar wél een pagina met rechtsboven een pictogram met de letter i. Druk je op dit pictogram, dan krijg je de optie om dit profiel te blokkeren. En voila, afgelopen zijn de pesterijen.

Beperkt blokkeren

Wil je iemand niet volledig blokkeren, maar wil je enkel voorkomen dat hij of zij niet meer irritante reacties achterlaat bij je foto's of video's? Ga dan binnen de Instagram-app naar de instellingen en tik opPrivacy en vervolgens op Reacties. Tik naast Reacties blokkeren van op Mensen en voer de naam in van de persoon die je wilt blokkeren en tik vervolgens naast de naam op Blokkeren. Krijg je spijt? Dan kun je de persoon in kwestie altijd deblokkeren.

Negeren

Ben je het gewoonweg even zat om telkens berichten of Instagram Verhalen van een bepaald persoon voorbij te zien komen, dan kun je deze ook dempen. Ga naar het profiel van degene die je wilt negeren en tik op de drie puntjes rechtsboven. Hier vind je de optie Dempen. Tik hierop en je krijgt de keuze om berichten of verhalen te negeren, of allebei.

0 Reactie(s) op: Zo blokkeer je iemand op Instagram

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.