Hoe blokkeer je politieke posts op Facebook?

Door: Martin Gijzemijter | 08 maart 2017 11:33

How To

Waar ga jij op stemmen? GroenLinks? PVDA? PVV? Eerlijk: het kan ons verdraaid weinig schelen. Stemmen is heel erg belangrijk, maar de hele wereld hoeft niet te weten waar jij op stemt, en veel mensen worden al het politieke gezever op Facebook dan ook behoorlijk zat. Goed nieuws, je kunt dat bijna volledig uitfilteren en bijna alle politieke posts blokkeren.

Dan direct het slechte nieuws: dit is alleen mogelijk wanneer je gebruik maakt van Facebook op een computer, omdat je een Chrome-extensie moet installeren. Voor Facebook op je smartphone werkt deze fix dus niet.

Social fixer installeren

Om politieke content (of welke andere content dan ook) op Facebook te kunnen verbergen, heb je de add-on social fixer nodig. Surf naar de pagina van deze add-on in de Google Chrome Store en klik op Toevoegen aan Chrome. Je hoeft de browser niet opnieuw te starten, de add-on is direct geïnstalleerd. Wanneer je nu rechtsboven klikt op het pictogram voor Social Fixer, kun je de instellingen aanpassen. In het tabblad Filterklik je op Add a Filter. Vervolgens voeg je de voorwaarden toe. Stel dat je niets wilt zien over verkiezingen, dan vul je het trefwoord verkiezingen in naast Any Post Content Contains. Onder het kopje Then vul je vervolgens in dat de post verborgen moet worden. Je kunt hier uiteraard alle trefwoorden invullen die je kunt bedenken, maar pas op dat je niet te breed invult en straks dingen mist die je niet wilt zien.

Posts verbergen

Hoe de add-on werkt? Tja, daar merk je dus eigenlijk vrij weinig van omdat het op de achtergrond gebeurt, en eigenlijk zijn dat de beste add-ons. Wanneer je nu Facebook bezoekt op je computer, zullen alle posts die de trefwoorden bevatten die je hebt gedefinieerd, niet worden getoond. Waaraan je merkt dat je deze add-on hebt geïnstalleerd? Aan een hoop minder ergernis!

0 Reactie(s) op: Hoe blokkeer je politieke posts op Facebook?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.