Hoe schakel je Tab Previews uit in Microsoft Edge?

Door: Martin Gijzemijter | 16 september 2016 07:24

How To

Een van de handige functies in Edge is dat je, door met je muis over een tabblad te bewegen, een preview van de inhoud van de webpagina kunt laten weergeven. Handig, maar zoals altijd: niet iedereen stelt dat op prijs. Gelukkig kun je het uitschakelen.

Ach, waarom zou je dat doen, het is een handige functie toch? Absoluut, tenzij je een cadeautje voor je partner aan het shoppen bent in je favoriete webwinkel en per ongeluk je muis over het tabblad beweegt terwijl ze naast je staat. Of, laten we het beestje gewoon bij z’n naam noemen, je NSFW-content aan het kijken was op je werk-pc, en snel even een ander tabblad open hebt omdat je baas plotseling achter je staat. Lees ook:Zo scherp je de privacy-instellingen van Windows 10 aan.

Tab Previews uitschakelen

Dat zijn natuurlijk van die dingen die een prima dag behoorlijk kunnen verzieken en daarom is het goed om te weten dat je de functie Tab Previews gewoon kunt uitschakelen in Edge. Om dit te doen heb je echter wel de Registereditor nodig. Zoals altijd een kleine waarschuwing: een fout maken in het register van Windows (het hart van het besturingssysteem) kan ervoor zorgen dat Windows niet meer functioneert. Dus als je twijfelt of je begrijpt wat je moet doen, kun je het beter niet doen.

Met een wijziging in de Registereditor schakel je de Tab Previews uit

Werken in de Registereditor

Start de Registereditor door te klikken op Start en vervolgens regedit in te typen en te klikken op het resultaat. Navigeer vervolgens naar de volgende waarde: HKEY_CURRENT_USER > SOFTWARE > Classes > Local Settings > Software > Microsoft > Windows > CurrentVersion > AppContainer > Storage > microsoft.microsoftedge_8wekyb3d8bbwe > MicrosoftEdge > TabbedBrowsing. Rechtsklik nu in het rechterdeelvenster en klik op Nieuw / DWORD (32-bits)-waarde. Zodra deze is aangemaakt rechtsklik je erop, klik je op Naam wijzigen en verander je de naam in TabPeekEnabled. Dubbelklik op deze nieuwe waarde en zorg dat het getal 0 is ingevuld (is het 1, maak er dan een 0 van). Sluit de Registereditor en voila, Edge toont geen previews meer van je tabbladen.

0 Reactie(s) op: Hoe schakel je Tab Previews uit in Microsoft Edge?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.