Zo archiveer je je e-mail in Gmail en Outlook

Door: Stefanie Katzenbauer | 04 februari 2019 06:56

How To

Het archiveren van je e-mail: bij elke e-maildienst gaat het er net even anders aan toe. Voordat je het weet heb je per ongeluk een e-mail gearchiveerd en kun je die nu met geen mogelijkheid meer terugvinden. Zo archiveer je je e-mail in Gmail en Outlook.

Gmail

De knop om een mail te archiveren in Gmail is redelijk makkelijk te vinden. In je primaire inbox vind je deze knop rechts naast de betreffende e-mail. Het icoontje hiervoor is een bakje met een pijl die naar beneden wijst.

Gmail archiveren

Als je op de knop klikt, biedt Gmail nog even de mogelijkheid om de archivering ongedaan te maken. Doe je dit niet, dan verdwijnt je mailtje. Maar de grote vraag is: waar naartoe? Deze e-mails worden namelijk verborgen om een overvolle inbox te voorkomen maar ze zijn wel erg goed verborgen.

Zowel op je computer als op je telefoon kun je deze mails vinden onder ‘alle e-mail’. Op je desktop moet je hiervoor het dropdown menu uitvouwen. Dit doe je door op het pijltje naar beneden te klikken naast het woord ‘meer’ in het menu. 

Gmail archiveren

Je ziet nu in ‘alle e-mail’ bij sommige mails het woord ‘inbox’ ervoor staan. Dit zijn de ongearchiveerde mails. De e-mails die je net gearchiveerd hebt, hebben dit label niet. Dit is de enige manier waarop je gearchiveerde e-mails kunt onderscheiden van gewone e-mails die nog steeds in je inbox staan.

Hou je grote schoonmaak in je inbox? Je kunt natuurlijk ook meerdere e-mails tegelijk archiveren. Hiervoor selecteer je een voor een de e-mails die je wil archiveren door het vakje aan te vinken en op de archiveerknop bovenaan te klikken.

Gmail archiveren

Je maakt de archivering vanuit ‘alle e-mail’ ongedaan op twee manieren. Je kunt de e-mail selecteren door het vakje aan te vinken en vervolgens bovenin te kiezen voor de optie ‘naar inbox verplaatsen’.

De tweede optie is een rechtermuisklik op de e-mail zelf. Ook hier verschijnt de optie ‘naar inbox verplaatsen’.

Gmail inbox

Helaas bestaat er in Gmail geen zoekterm die je kan invoeren om al je gearchiveerde e-mails te bekijken. Je zult dus al een specifieke zoekterm moeten invoeren om de gewenste mail te vinden.

Outlook

In Outlook is het allemaal iets overzichtelijker ingedeeld. Hier hoef je maar op een e-mail in je inbox te gaan staan of bovenaan verschijnt al de optie om deze e-mail te archiveren. Als je hierop klikt, verdwijnt deze mail naar een aparte archiefmap.

Archiveren Outlook

Natuurlijk kun je ook met een rechtermuisklik de gewenste e-mail archiveren. Om dit te doen kies je onderaan de optie ‘archiveren’ of als je het ingewikkelder wil maken eerst ‘verplaatsen’ en dan pas de optie ‘archiveren’.

Meerdere e-mails archiveren doe je in Outlook door Ctrl ingedrukt te houden en meerdere e-mails te selecteren. Deze kleuren dan iets donkerder blauw. Vervolgens klik je of op de archiveerknop bovenaan of je verplaatst ze met een rechtermuisknop naar de archiefmap. 

archiefmap Outlook

In Outlook maak je een archivering ongedaan door een of meerdere e-mails te selecteren met Ctrl en ze vervolgens terug te slepen naar de inbox.

archiveren Ongedaan maken Outlook

1 Reactie(s) op: Zo archiveer je je e-mail in Gmail en Outlook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 4 februari 2019 11:25 probeertehelpen
    Je kunt nog veel meer met Gmail. In Gmail heet dat Labels en mappen structuur maken.

    https://www.youtube.com/watch?v=ukw-FFiVKvM
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.