Zo kun je je parkeerplek opslaan in Google Maps

Door: lub-snoek | 21 maart 2017 11:28

How To

Je kunt nu je parkeerplek opslaan in Google Maps. Zo kun je de auto snel en eenvoudig terugvinden via je smartphone. Hier leggen we uit hoe je dat doet.

Blauwe stip

Nadat je de auto hebt geparkeerd, open je Google Maps op je smartphone. Via een GPS-signaal weet de app vrij snel waar je je bevindt. Je locatie wordt aangegeven via een blauwe stip. Lees ook: Maak je eigen kaarten in Google Maps.

Klik op de blauwe stip. Er verschijnen nu enkele opties, waaronder Je parkeerplaats opslaan. Klik op deze optie.

Parkeerlocatie

In het scherm Parkeerlocatie kun je details toevoegen aan de parkeerplek. Google Maps vult al het adres van de parkeerplek voor je in.

Onder het adres kun je zelf nog opmerkingen toevoegen. Zo kun je het nummer van het parkeervak invullen of de naam van de parkeergarage.

Als je gebruikmaakt van een parkeerautomaat, kun je bij resterende tijdhet tijdstip invullen dat je parkeerplek verloopt. Je krijgt vervolgens een melding van Google Maps als de meter van je parkeerplek bijna is verlopen.

Als je er zeker van wil zijn dat je de auto terugvindt, kun je zelfs nog een foto toevoegen van de parkeerplek.

1 Reactie(s) op: Zo kun je je parkeerplek opslaan in Google Maps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 21 maart 2017 13:57 JohannesG
    Google doet niets meer dan een app als Parkify (Where is my car?), die het meeste zelfs automatisch doet, geen GPS nodig heeft en ook de (eenmalig zelf ingevulde) gegevens van je auto toont. De resterende parkeertijd die Maps aangeeft (moet je wel zelf alles invullen) is een overbodige functie als je een reguliere parkeer-app als ParkMobile of Yellowbrich gebruikt. En - leaserijders opgelet - je loopt geen risico dat je parkeergegevens bij Google worden opgeslagen en worden verkocht/doorgegeven aan commerciële bedrijven c.q. de Belastingdienst.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.