Arlo - Netgear legt basis voor connected home platform

Door: Elmar Rekers | 09 januari 2015 09:30

Hands-on

Netgear, je weet wel, de fabrikant die routers en andere netwerk-spulletjes maakt, heeft op de CES-beurs zijn eerste stappen in de markt van de zogenoemde 'connected home' gezet. Netgear liep mij in een hotelkamer te Las Vegas door de mogelijkheden van dit nieuwe Arlo-platform.

Arlo is de naam van Netgears eerste slimme beveiligings-kit, maar het is volgens de fabrikant het startschot voor veel meer dan alleen dat. De bedoeling is namelijk dat Arlo op den duur een volledige productlijn wordt met apparaten voor onze 'connected home'. De eerste Arlo Smart Home Security Camera Kit bestaat uit twee draadloze 720p-camera's en een hub die deze camera's in je wifi-netwerk hangt. En dat biedt best slimme mogelijkheden. Lees ook: CES 2015 - Alles wat je moet weten.

De Arlo-camera is volledig waterdicht, en moet zonder problemen het hele jaar buiten kunnen hangen.

Volledig draadloos

Gebruiksgemak is het eerste dat opvalt aan de Arlo. De camera's werken op batterijen, waardoor je dus de volledige vrijheid hebt bij het plaatsen van deze dingen. Hoewel het cameraatje er wat plastic uitziet met zijn glanzende witte behuizing, voelt hij zeer stevig. Het formaat zorgt er daarbij voor dat je camera's niet erg zullen opvallen als ze aan de muur hangen of in een hoekje van de babykamer staan.

Het monteren van de Arlo lijkt simpel te zijn. De camera wordt geleverd met een zilverkleurig bolletje dat je op de muur monteert. De camera heeft aan de achterkant een inkeping die magnetisch is, waarmee je deze eenvoudig op het bolletje "plakt". Om de juiste hoek voor je opnames te vinden kun je de camera soepel over het bolletje schuiven. Bang dat de camera er af waait bij een stevige wind? Niet nodig, de magneet is zeer sterk en je moet dan ook echt even kracht zetten om hem los te trekken.

Dankzij de magneet is het eenvoudig om de camera goed te positioneren.

Als dit, dan dat...

Middels het meegeleverde basisstation hang je de camera's in je netwerk, en krijg je de mogelijkheid om regels aan te maken voor het systeem. Het voorbeeld dat Netgear demonstreerde: Je vertelt de camera dat hij altijd tien seconden beeldmateriaal moet opnemen als er tussen 22.00 en 6.00 uur beweging wordt waargenomen in je huis. Hiervoor maakt het systeem gebruik van ingebouwde bewegingssensors en een nachtmodus. En als de camera iets vreemds oppikt krijg je hier uiteraard ook direct een notificatie van op je smartphone.

Arlo beschikt over een bewegingssensor en een night-vision modus.

Deze clipjes worden vervolgens opgeslagen bij Amazon, waar je als gebruiker 1 GB tot je beschikking krijgt. Is dit vol, dan krijg je de vraag wat je met de beelden wilt doen. De eerste clipjes verwijderen? Alles downloaden? De keuze is aan jou. Uiteraard is het ook mogelijk extra opslag bij te kopen als je alles liever in de cloud bewaart.

Conclusie

Zoals je van een modern camera-systeem mag verwachten kun je alle beelden via een app inzien op je smartphone of tablet, en zijn ze ook toegankelijk via een webinterface. De app ziet er erg toegankelijk uit en de iOS-versie die ik te zien kreeg leek snel en soepel te werken. Als de Arlo in april op de Nederlandse markt komt (met een prijs die ergens rond de 350 euro zal liggen) kunnen we het systeem in de praktijk gaan testen, en vaststellen of Netgear een goede basis legt voor jouw connected home.

0 Reactie(s) op: Arlo - Netgear legt basis voor connected home platform

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.