ASUSTOR AS5004T - Superveel mogelijkheden

© PXimport

ASUSTOR AS5004T - Superveel mogelijkheden

Geplaatst: 11 augustus 2015 - 08:14

Aangepast: 14 december 2022 - 12:23

Edmond Varwijk

Het NAS-merk ASUSTOR is de laatste jaren sterk in opkomst en kan zich inmiddels meer dan meten met grootmachten Synology en QNAP. Wij hebben de AS5004T voor je getest die behalve als NAS ook als mediaspeler inzetbaar is.

De ASUSTOR AS5004T is de grote uitvoering van de AS5002T met vier in plaats van twee schijven. Verder zijn ze vooral identiek, dezelfde Intel Celeron J1800 dualcore processor, dezelfde 1GB geheugen, hetzelfde bijna overdadige aantal usb 2.0, usb 3.0 en eSATA-poorten. Daarnaast is ook de AS5004T voorzien van de HDMI-poort en de SP/DIF optische digitale uitgang waarmee je ook deze grote NAS direct op de audio/videoapparatuur kunt aansluiten. De HDMI-ingang kun je ook gebruiken om de NAS te configureren wanneer je geen netwerkverbinding hebt. Sluit een muis, toetsenbord en monitor aan en je kunt uit de verpakking, direct de NAS configureren. Homeserver: Een eigen server voor thuis.

 

© PXimport

Danzkij de HDMI-ingang doet de NAS dienst als mediaspeler en kun je er een beeldscherm aan hangen voor de configuratie.

Kwalitatief en snel

De behuizing is opnieuw van hoge kwaliteit, volledig van metaal en hoewel je ook een NAS als deze vermoedelijk niet direct in het zicht in de woonkamer zet, misstaan zou hij daar ook weer niet. Dankzij de vier schijven ondersteunt de AS5004T behalve JBOD, RAID0 en RAID1 ook RAID5, RAID6 en RAID10.De prestaties horen tot de beste in de test.

 

© PXimport

De behuizing is van een uitstekende kwaliteit.

Veel packages

ASUSTORAsustor biedt een zeer ruim aanbod aan packages om de functionaliteit van de NAS uit te breiden. Voor wie deze NAS zakelijk wil inzetten zijn er zelfs packages voor eLearning, ticketsystemen, projectmanagement, eCommerce en contentmanagement. Maar daarnaast zijn alle meer op privégebruik gerichte packages daar zoals WordPress en Serendipity voor blogging, diverse mediaservers, downloader en fotogalleries. Loop je daarbij toch tegen de grens aan van maar één GB geheugen, dan is die bij Asustor redelijk eenvoudig uit te breiden naar maximaal 8GB. Op het moederbord zijn daarvoor nog twee geheugenslots beschikbaar.

 

© PXimport

Opnieuw een mooie NAS die een goede bouwkwaliteit verbindt met prima software en gebruiksmogelijkheden. Een verbeterpunt is aantal en kwaliteit van apps voor smartphone en tablet.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Veel aansluitingen

Ook mediaspeler

Krachtig

Veel uitbreidingen

Minpunten

Apps voor smartphones

Conclusie

ASUSTOR AS5004T --------------- **Prijs** € 424,37 **Aantal schijven** 4 **Processor** Intel Celeron J1800 (2,41 GHz, dualcore) **RAM** 1 GB **RAID** JBOD, 0, 1, 5, 6, 10 **Aansluitingen** 2x gigabit LAN, 2x usb 2.0, 3x usb 3.0, 2x eSATA, HDMI, S/PDIF **Downloaden** http, ftp, bittorrent **Netwerkservices** UPnP, printerserver, ftp-server, Time Machine, iSCSI, DLNA, iTunes, audio **Aantal packages** 149 **Mobiele apps** 2x iOS, 8x Android **Gemiddelde prestatiescore** 83,03 Mbyte/s **RAID1 – Lezen** 88,77 MByte/s **RAID1 – Schrijven** 91,17 MByte/s...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten