Beheer je adresboek in Gmail

Door: Randolf Bouwma | 17 januari 2017 07:07

How To

Als Gmail-gebruiker puilt je adresboek uit van de mensen die je allang niet meer spreekt. Google maakt namelijk automatisch voor ieder mailtje een nieuw contact aan. Dat wordt al snel onoverzichtelijk. Zo krijg je je Gmail-adresboek weer onder controle.

Het adresboek vinden

Het adresboek van Gmail zit eigenlijk best goed verstopt. Log in op www.gmail.com en klik linksboven op het omlaag wijzende driehoekje, naast het Gmail-logo. Er komt een keuzemenu tevoorschijn, waar je op Contacten klikt. Ben je reeds (of automatisch) ingelogd, dan kun je er ook komen door direct te surfen naar http://contacts.google.com. Wanneer je hier voor de eerste keer komt, toont Google je in een serie instructieschermen met welke mogelijkheden er allemaal zijn. Zo kun je op deze pagina ook contacten importeren of exporteren, wanneer je overstapt van (of naar) een andere maildienst. Ook het aanmaken van mailgroepen is een optie.

Google verwelkomt en helpt je op weg.

Contacten verwijderen

Als je de schermen hebt weggeklikt, kun je aan de slag. In eerste instantie zie je contacten waar je regelmatig mee mailt. Vermoedelijk wil je die juist bewaren, dus klik eerst op Alles weergeven om ál je contacten te tonen. Wil je een specifiek persoon vinden, gebruik daarvoor dan de zoekbalk bovenin. Klik vervolgens rechts op de drie verticale bolletjes (Meer acties) en klik op Verwijderen. Je kunt ook meerdere personen tegelijk verwijderen door ze aan te vinken. In dat geval opent er bovenin een nieuwe balk met een vuilnisbak-icoontje. Daarmee worden alle aangevinkte contacten verwijderd.

Al je Gmail-contacten op een rijtje.

Verder aanvullen

Mocht je je later bedenken, dan heb je de mogelijkheid om je acties ongedaan te maken. Klik in de linkerkolom op Meer en kies hier voor Contacten terugzetten. Google bewaart je wijzigingen hooguit dertig dagen, daarna ben je te laat. Overigens, nu je hier toch bent: je kunt je contactpersonen ook bewerken. Dat doe je door er met de muis overheen te gaan en op het pen-icoontje te drukken. Je kunt er onder andere een foto, telefoonnummer, adres en zelfs verjaardag toevoegen. Zo is de lijst met overgebleven contacten completer dan ooit. Om het voortaan handmatig op orde te houden, ga je naar de algemene instellingen van Gmail. Kies onder contacten maken voor automatisch aanvullen voor de optie om het zelf te doen. Vergeet de wijzigingen niet op te slaan.

Handig: Alle informatie op één plek.

0 Reactie(s) op: Beheer je adresboek in Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.