Bestanden versturen zonder limiet met Send Anywhere

© PXimport

Bestanden versturen zonder limiet met Send Anywhere

Geplaatst: 25 juli 2014 - 07:02

Aangepast: 16 november 2022 - 09:55

Martin Gijzemijter

Er zijn talloze sites die je de mogelijkheid bieden om grote bestanden te versturen. Maar ze komen vrijwel allemaal met een beperking qua bestandsgrootte. Send Anywhere pakt dat anders aan.

Wat is Send Anywhere?

Send Anywhere is een dienst die in veel opzichten lijkt op een dienst als WeTransfer, maar de opzet is nét even iets anders, waardoor de dienst een heel andere groep gebruikers zal aanspreken. Zo hoef je geen e-mail adres in te vullen, en is er geen enkele limiet met betrekking tot de grootte van bestanden die je kunt versturen. Het nadeel? Je bestanden blijven maximaal tien minuten online staan, daarna zullen ze worden verwijderd.

 

© PXimport

Send Anywhere lijkt op WeTransfer, maar dan zonder groottebeperking.

Werken met Send Anywhere

Wanneer je de website van Send Anywhere opent dan zie je een veld waarin je de bestanden kunt toevoegen die je wilt versturen. Je kunt klikken op Add files, of je kunt de betreffende bestanden naar het veld slepen. Vervolgens druk je op Send files, en dat is alles.

Maar moet je dan geen ontvanger opgeven? Nee, dat is niet hoe deze dienst werkt. Na het uploaden van de bestanden, wordt er een 6-cijferige code gegenereerd. Iedereen die die code heeft, kan de bestanden downloaden (ook via de app voor iOS, Android en Chrome). Zo kun je de dienst dus prima gebruiken om bestanden naar jezelf te sturen, maar de code zelf met iemand delen is ook heel eenvoudig.

De aanpak is dus net even iets anders, maar des te gebruiksvriendelijker. De app voor Windows-telefoons is nog in de maak, die komt binnenkort. En onthoud, zorg ervoor dat je de bestanden binnen tien minuten downloadt, of laat downloaden, anders zijn ze verdwenen.

 

© PXimport

Je uploadt de bestanden en drukt op Send files. Met de code die je krijgt kun je de bestanden weer downloaden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten