Facebook de grootste, Snapchat groeit het hardst

Door: Daan Doedens | 23 januari 2017 16:06

Nieuws

Facebook is nog steeds verreweg het grootste sociale medium van Nederland. Het netwerk groeit bovendien nog steeds, dus zelfs de snelle stijgers zullen voorlopig nog niet in de buurt komen. Van die stijgers schiet Snapchat het snelst omhoog.

Dat blijkt uit een rapport dat onderzoeksbureau Newcom naar buiten heeft gebracht. Dat bedrijf doet al jarenlang onderzoek naar het gebruik van sociale media in Nederland. Dit jaar deden ruim 8000 respondenten mee. Lees ook:In 3 stappen WhatsApp op je pc of laptop.

WhatsApp

De cijfers veranderen enigszins als WhatsApp ook onder sociale media geschaard wordt. Dan is de chat-app, eigendom van Facebook, met 10,9 miljoen gebruikers in Nederland de grootste.

Als het gaat om pure social media zwaait Facebook nog altijd de scepter. Het bedrijf groeiit echter nog voornamelijk onder oudere bezoekers. Jongeren laten het platform eerder links liggen.

Snapchat en Instagram

En dat is dan weer ten faveure van Snapchat, de grootste stijger van allemaal. Waar vorig jaar nog amper een half miljoen dagelijks een Snap verstuurde of bekeek, is dat in 2017 al bijna een miljoen. Nog eens een miljoen kijkt af en toe eens.

Minder snel gestegen, maar nog wel duidelijk boven Snapchat op de sociale ladder, staat Instagram. Het fotoplatform, dat eveneens onder Facebook-management valt, kan rekening op 1,5 miljoen dagelijkse gebruikers, en nog een keer zoveel mensen die er af en toe eens een kijkje nemen.

Ben jij een van die 1,5 miljoen Instagrammers? Wist je dat Computer!Totaal ook nu en dan leuke foto's post? Je volgt ons op @computer_totaal.

De rest

Andere grote en bekende spelers zijn YouTube (7,5 miljoen, 1,7 miljoen dagelijks), LinkedIn (4,3 miljoen, maar slechts 400.000 dagelijks) en Twitter (2,6 miljoen, 800.000 dagelijks). Tumblr (-11%) en FourSquare (-16%) zijn dit jaar de grootste dalers. Het vermelden waard is ook WeChat, een Chinese chat-app, in Nederland 40% is gegroeid. ten opzichte van begin 2016.

0 Reactie(s) op: Facebook de grootste, Snapchat groeit het hardst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.