Hoe breng je de thuisknop terug in Edge?

Door: Martin Gijzemijter | 27 november 2015 09:34

How To

Dat minimalistisch de trend is, dat mag geen verrassing meer heten en het komt de interfaces van veel programma's dan ook ten goede. Soms wordt er echter iets teveel weggehaald, zoals de thuisknop in Edge. Hoe haal je die terug?

Dat blijft dan toch wel weer het fijne van software ten opzichte van hardware. Als Apple besluit om de iPhone van een knopje minder te voorzien, dan heb je het daar maar mee te doen. Maar als Microsoft, of welke andere softwarefabrikant dan ook, besluit om een knop te verwijderen uit een interface, dan kun je die meestal wel weer terughalen. Wij vinden het verdwijnen van de thuisknop in Edge een groot gemis, omdat het nu eenmaal de snelste manier is om een blanco of andere pagina te openen. Het fijne is dat je de knop in Edge niet alleen terug kunt halen, maar ook nog kunt aangeven dat hij naar een specifieke pagina moet leiden. Lees ook: Start10 - Windows 10 in oude stijl.

De knop terughalen

Om dit te bewerkstelligen open je Edge en klik je rechtsboven op het pictogram met de drie puntjes en vervolgens op Instellingen in het menu dat uitklapt. Er verschijnt een balk aan de rechterkant, waarin je onder andere de optie Openen met ziet.

Je kunt precies aangeven waar de knop naartoe moet verwijzen.

Wanneer je hier kiest voor Specifieke pagina, dan kun je aangeven naar welke pagina de thuisknop moet verwijzen. Handig, maar waar is die thuisknop dan? Die haal je heel eenvoudig tevoorschijn. Scrol naar beneden en klik op Geavanceerde instellingen weergeven.

Vervolgens zet je de knop met een eenvoudige schakelaar weer aan.

Bovenin zie je de optie De knop Startpagina weergeven. Zodra je hierop klikt, verschijnt de knop weer in de interface, maar deze verwijst nu naar de pagina die je zojuist hebt ingesteld. Dus de knop is niet alleen terug, maar ook nog eens vele malen nuttiger.

1 Reactie(s) op: Hoe breng je de thuisknop terug in Edge?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 27 november 2015 21:46 MarkS90
    Ik weet het niet meer met Microsoft: waarom bedenken ze toch iedere keer zaken die de gebruiker niet wil? Wat voor figuren zitten daar in Redmond toch zulke fratsen te bedenken?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.