Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van juli

Door: Maikel Dijkhuizen | 03 juli 2022 11:47

Nieuws

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films, series en documentaires mag je in juli verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

The Terminal List (seizoen 1)

Met The Terminal List komt Amazon Prime Video met een bloedstollende actieserie op de proppen. Het verhaal draait om de commandant James Reece (gespeeld door Chris Pratt). Bij een geheime missie loopt zijn team met Navy SEALs in een bloederige hinderlaag. Hierbij komen twaalf speciale eenheden om het leven. 

De autoriteiten zetten na de gruwelijke gebeurtenissen al gauw vraagtekens bij de betrokkenheid van Reece. Zodra er ook nog eens bewijsmateriaal opduikt, dreigt het leven van James en zijn naasten in gevaar te komen. Onbekende krachten slepen de commandant mee in een complot. Lukt het de man om zijn onschuld te bewijzen? Deze nieuwe serie is gebaseerd op een bestseller van Jack Carr. De bombastische trailer belooft in ieder geval veel spektakel! 

House of Gucci

Vrijwel iedereen kent het populaire modemerk Gucci, maar het is minder bekend welke praktijken er achter het wereldberoemde merk schuilgaan. De film House of Gucci baseert zich op waargebeurde feiten en geeft een indrukwekkend inkijkje van het familie-imperium. 

Het verhaal spreidt zich over drie decennia, waarbij onderwerpen als macht, geld, verraad en zelfs moord ter sprake komen. In hoeverre is de Gucci-familie bereid om de naam van het iconische modehuis hoog te houden? Onder meer Lady Gaga, Jared Leto en Al Pacino vertolken een rol. House of Gucci verschijnt op 24 juli op Amazon Prime Video.  

James May: Our Man in Italy

Vakantieplannen naar Italië? De docuserie James May: Our Man in Italy is beslist de moeite waard. De bekende Britse presentator James May begint zijn roadtrip op Sicilië en reist vervolgens dwars door het land naar de Dolomieten in het noorden. Onderweg verkent May allerlei Italiaanse gewoontes. Zo probeert hij een traditioneel instrument te bespelen en een pizza te bakken. Verder bezoekt de goedlachse zestiger de training van Juventus en leert hij in drukke steden rijden als een Italiaan. 

Geïnteresseerden leren vanaf 15 juli de mooiste plekjes in het mediterrane land kennen, waarbij met name de vergezichten in bergachtige gebieden veel indruk maken. Overigens is het niet de eerste keer dat James May een land grondig onder de loep neemt. Op Amazon Prime Video is namelijk ook de docureeks James May: Our Man In Japan te zien.

Anything’s Possible

Deze romantische komedie volgt de transgender Kelsa tijdens haar laatste jaar op de middelbare school. Zodra Kelsa’s klasgenoot Khal verliefd op haar wordt, beginnen de twee met daten. Met de start van de relatie begint helaas ook het geroddel van ‘vrienden’ en ‘vriendinnen’. 

De vooroordelen zijn zelfs zo heftig dat de hechte vriendschap met Kelsa’s hartsvriendin onder druk komt te staan. Het centrale vraagstuk is in hoeverre de omgeving deze hartstochtelijke relatie wil accepteren. Ondanks het serieuze onderwerp bevat deze film een flinke dosis humor. Anything’s Possible is vanaf 22 juli te zien.

Paper Girls (seizoen 1)

Op 29 juli start de gloednieuwe serie Paper Girls op Amazon Prime Video. Het verhaal is op het gelijknamige stripboek gebaseerd en speelt zich af in het jaar 1988. Vier tieners bezorgen elke ochtend met hun fietsen kranten. Vanuit het niets maken de vriendinnen de dag na Halloween op merkwaardige wijze een tijdreis. Zij komen terecht in 2019. 

Bijzonder is dat de tieners hun eigen volwassen persoon ontmoeten. Dat leidt tot allerlei absurde situaties, want er is in dertig jaar tijd heel wat veranderd. Hierbij leren ze alvast de zwakke en sterke punten van hun toekomstige versies kennen. In deze serie zetten de hoofdpersonages alles op alles om terug te gaan naar het verleden.   

Donnie Speciaal (seizoen 1)

Na Donnie op de Monnie krijgt de geliefde rapper met Donnie Speciaal nóg een eigen serie op Amazons streamingdienst. Donald Ellerström, zoals de artiest in werkelijkheid heet, onderzoekt hoe hij zijn eigen snackbar kan runnen. Dat is namelijk een langgekoesterde droom. 

Samen met neef ‘Leipe Dennis’ bekijkt Donnie hoe hij de beoogde snackbar op poten kan zetten. Hierbij komt ook de zakelijke kant aan bod. Verder sleutelt de rapper met topkok Pierre Wind aan zijn eigen snacks en zorgt collega-rapper Willie Wartaal voor originele werkkleding. Op het moment van schrijven is er nog geen trailer vrijgegeven. 

0 Reactie(s) op: Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van juli

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.