Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van juni

Door: Maikel Dijkhuizen | 07 juni 2022 13:12

Nieuws

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films, series en documentaires mag je in juni verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

The Boys (seizoen 3)

De populaire superheldenserie The Boys is alweer aanbeland bij seizoen 3. In tegenstelling tot veel traditionele superhelden zijn de karakters uit deze serie bekend bij het grote publiek. Hierdoor zijn het min of meer wandelende marketingobjecten. De overheid huurt de mannen en vrouwen geregeld in om bijvoorbeeld steden of het luchtruim te bewaken. De autoriteiten betalen daar fors voor, waardoor sommige superhelden nogal in zichzelf gaan geloven. Ze gedragen zich dan ook als veredelde sterren. Bovendien hebben lang niet alle superhelden goede bedoelingen. 

In seizoen 3 dreigt groepsleider Homelander met zijn onvoorspelbare gedrag definitief de weg kwijt te raken. Andere superhelden smeden een plan om hem te lozen. Zal dat lukken? Deze bloederige actieserie is niet voor tere zieltjes. Amazon Prime Video zet de nieuwe afleveringen op 3 juni online. 

The Pogmentary: Born Ready

Op 17 juni verschijnt er een documentaire over stervoetballer Paul Pogba op Amazons streamingplatform. In The Pogmentary: Born Ready komen talloze hoogtepunten van de Franse international voorbij. Pogba is zowel binnen als buiten het veld een opvallende verschijning. Zo domineerde hij met zijn imposante lichaam jarenlang het middenveld van Manchester United. Na dit seizoen verlaat hij transfervrij de wereldberoemde voetbalclub . Naar verluidt keert de middenvelder terug naar Juventus. Deze documentaire bevat vanzelfsprekend veel voetbalfragmenten. Daarnaast komen er ook beelden uit zijn privéleven voorbij. De vedette is namelijk vader van twee jonge kinderen. 

Het Jachtseizoen (seizoen 2)

Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriëns van StukTV gaan vanaf 5 juni weer achter bekende Nederlanders aan. In acht kersverse afleveringen van Het Jachtseizoen proberen ze onder meer Davy Klaassen, Ruud de Wild, Hélène Hendriks, Gert Verhulst, Peter Gillis, Maxime Meiland en Ireen Wüst te pakken te krijgen. 

De regels zijn simpel. De voortvluchtige duo’s dragen een gps-zender, zodat de speurders de locatie in hun StukTV-bus kunnen monitoren. Verder mogen de ‘boeven’ maximaal twintig minuten per voertuig afleggen. Tot slot hebben ze geen toegang tot geld en een smartphone. SBS6 zendt elke zaterdag (vanaf 4 juni t/m 23 juli) een nieuwe aflevering uit. De volgende ochtend kunnen Amazon Prime Video-abonnees de uitzending vanaf 9.00 uur terugkijken.

Fairfax (seizoen 2)

Op 10 juni zet Amazon Prime Video acht gloednieuwe afleveringen van Fairfax online. Deze animatieserie voor volwassenen volgt vier scholieren op een middelbare school in Los Angeles. De hoofdpersonages zijn op zoek naar hun ware identiteit en proberen hierbij allerlei nieuwe dingen uit. Zij doen er alles aan om op te vallen bij hun generatiegenoten. 

In het tweede seizoen staan Dale, Derica, Benny en Truman wederom de schijnwerpers, al dreigt de vriendengroep uiteen te vallen. Truman ontmoet via internet namelijk een meisje, waarna hij alles om zich heen lijkt te vergeten. Deze vermakelijke komedieserie zit boordevol humor. 

A Very British Scandal (seizoen 1)

Deze historische serie speelt zich af in de jaren ’60 en is gebaseerd op waargebeurde feiten. De scheiding tussen de hertog en hertogin van Argyll was in het  Verenigd Koninkrijk toentertijd groot nieuws. Vanwege haar schoonheid domineerde Margaret jarenlang de tabloids en de publiciteit nam sinds haar huwelijk met Ian Campbell alleen maar toe. Helaas liep de relatie al gauw op de klippen. 

In 1963 startte Ian een sensationele echtscheidingszaak waarbij er allerlei pijnlijke kwesties aan bod kwamen. De man beschuldigde zijn vrouw van ontrouw en voerde hiervoor bewijs aan, zoals expliciete polaroidfoto’s. A Very British Scandal vangt het onstuimige huwelijk tussen de hertog en hertogin op smaakvolle wijze in beeld. De serie is vanaf 24 juni te zien.

0 Reactie(s) op: Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van juni

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.