Nieuw op Netflix: beste films en series van juli

Door: Stefanie Katzenbauer | 01 juli 2022 09:02

Nieuws

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij graag de beste films en series die nieuw zijn op Netflix op een rijtje. Dit is er in juli nieuw op Netflix!

Persuasion

Netflix komt met een remake van een van Engelands grootste klassiekers: Persuasion naar het gelijknamige boek van Jane Austen. In deze versie speelt Dakota Johnson de hoofdrol van Anne Elliot, die op jonge leeftijd wordt overgehaald om niet te trouwen met een arme soldaat, die de liefde van haar leven is. Wat volgt zijn jaren van verlangen en het altijd sluimerende gevoel iets te zijn misgelopen. Kunnen de twee geliefden elkaar toch nog vinden?

How to Change Your Mind

In de wetenschap wordt er al jaren mee geëxperimenteerd: het effect van verschillende drugs op het brein. In sommige gevallen worden deze middelen ingezet als proef voor de behandeling van bijvoorbeeld mentale stoornissen. Er rust echter nog steeds een groot stigma op het gebruik van drugs in de medische (en recreatieve) zin. 

Dat is ook waar deze documentaire verder op in gaat. De geschiedenis van psychedelica wordt hierin onder de loep genomen waarbij onder andere lsd, psilocybine en MDMA aan bod komen. In de documentaire neemt acteur Michael Pollan het voortouw. Hij schreef eerder ook al een gelijknamig boek over het onderwerp. 

The Gray Man

Het is nooit een goede zaak als je als CIA-agent de vuile was van de organisatie buiten gaat hangen. Dat is precies wat er gebeurt in The Gray Man. De agent die bekend staat als Sierra Six wordt vervolgens, nadat hij enkele duistere geheimen van de CIA op het spoor is gekomen, doelwit nummer één. 

In deze spannende thriller is een flinke sterrencast vertegenwoordigd zoals Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas en Billy Bob Thornton. En een leuk feitje: met een productiebudget van 200 miljoen dollar is dit de duurste Netflix Original film ooit gemaakt.

D.B. Cooper: Where Are You?!

Een van Amerika’s grootste mysteries is te zien in deze documentaire. D.B. Cooper sprong in de jaren 70 uit een vliegtuig met een zak gestolen geld en niemand heeft hem ooit nog gezien. Wie hij daadwerkelijk was, en waar hij tegenwoordig verblijft, is nog steeds voor veel mensen een mysterie dat hun bezighoudt. Deze documentaire gaat dieper in op het mysterie en op de informatie die sinds zijn misdaad en zijn verdwijning bekend is. 

Thirteen Hours That Saved Britain

Thirteen Hours That Saved Britain is een documentaire over de Slag om Engeland van 15 september 1940. Deze dag was bepalend voor de toekomst van het land. Deze slag kende het begin op 10 juli 1940 en werd uiteindelijk afgeslagen in oktober. Maar op 15 september kwam deze slag tot een hoogtepunt waarin een bloederig gevecht tussen de Britten en de Duitsers volledig in de lucht werd uitgevochten. Met het gebruik van archiefmateriaal wordt er teruggekeken op een slag die alles bepalend bleek te zijn voor Engeland. 

0 Reactie(s) op: Nieuw op Netflix: beste films en series van juli

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.