Pak je opslagruimte in OneDrive terug

© PXimport

Pak je opslagruimte in OneDrive terug

Geplaatst: 7 juli 2016 - 10:30

Aangepast: 14 december 2022 - 11:48

Redactie ID.nl

Niet zo heel lang geleden strooide Microsoft met opslagcapaciteit. Zo kon je als gebruiker vrij eenvoudig 15 GB bij elkaar harken. Maar nu komt het bedrijf daarop terug, en pakt het weer 10 GB van je af. Wat nu?

We kunnen ons voorstellen dat dit nogal rauw op je dak komt vallen als je flink gebruik maakt van OneDrive, je raakt immers een flinke hap van je opslagcapaciteit kwijt. Gelukkig zijn er manieren om de opslagcapaciteit van Microsoft weer uit te breiden. Lees ook: Optimaliseer je OneDrive in 3 stappen.

Vrienden uitnodigen

Elk OneDrive-account heeft een specifieke (en persoonlijke) Referral-link. Wanneer je die link naar vrienden, familie of wie dan ook stuurt en de persoon in kwestie neemt een OneDrive-account via jouw link, krijg je 500 MB gratis. Je kunt op deze manier maar liefst 10 GB gratis score, toevalligerwijs precies het aantal dat Microsoft je heeft afgenomen. Moet je wel even 20 vrienden bereid zien te krijgen natuurlijk. Je vindt jouw persoonlijke link in OneDrive door te klikken op het pictogram met het tandwiel en naar Opties en vervolgens / Opslag beheren te gaan.

 

© PXimport

Door vrienden uit te nodigen krijg je snel weer opslagcapaciteit terug.

Betalen

Tja, ideaal is het niet, maar je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om gewoon te betalen voor de extra opslagcapaciteit. Een recordprijs betaal je daar overigens niet voor. Bij OneDrive krijg je voor 2 euro per maand 50 GB opslagcapaciteit. Overigens als je een abonnement neemt op Office 365, krijg je daar maar liefst 1 TB aan opslagcapaciteit bij.

Naar de concurrent

Wil je niet verwijzen én niet betalen? Dan kun je natuurlijk altijd nog overstappen naar de concurrent. Het enige nadeel is dat diensten als Dropbox je 'slechts' 2GB gratis geven. Het beste alternatief op dit moment is Google Drive, daar krijg je gewoon 15 GB gratis zoals bij OneDrive. Nadeel is natuurlijk wel dat je dan de integratie van OneDrive met Windows mist.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten