Somfy Protect Home Alarm - Intelligent systeem

Door: Maikel Dijkhuizen | 13 juni 2018 13:44

Review

Het starterspakket Somfy Protect Home Alarm is nét iets slimmer dan de meeste concurrerende home securitysystemen. Een bekend euvel van veel producten is dat de bewegingsmelder bij huisdieren een vals alarm geeft. Dit exemplaar laat huisdieren tot 25 kilo links liggen!

Somfy Protect Home Alarm

Prijs
€ 399,-
Draadloos signaal basisstation
802.11 b/g/n (2,4 GHz)
Kijkhoek bewegingssensor
130 graden
Volumeniveau sirene
110 decibel
Website
www.somfy.nl
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Intelligente functies
  • Betrouwbaar
  • Batterijen meegeleverd
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Minpunten
  • Prijzig

Het starterspakket omhelst drie raam/deur-contacten, een bewegingssensor, een sirene, twee afstandsbedieningen en een basisstation dat alle elementen met elkaar verbindt. Gebruikers voegen daar optioneel extra apparaten aan toe, bijvoorbeeld een ip-camera of buitensirene. Alles werkt draadloos, dus kabels trekken is niet nodig. Zoals je van een modern alarmsysteem mag verwachten, regel je de bediening vanuit een mobiele app.

Alarmsysteem instellen

Somfy belooft een insteltijd van slechts tien minuten. Dat is ietwat overdreven, want de registratie en het binnenhalen van updates kost redelijk wat tijd. Dankzij gedetailleerde Nederlandstalige instructies in de Somfy Protect-app verloopt de configuratie soepel en weet je precies hoe je alle hardware moet monteren.

De Protect Home Alarm is een uitstekend startpunt om je woning te beveiligen.

De juiste batterijen zijn al in de componenten aanwezig, dus het is domweg een kwestie van neerzetten en opplakken. Het basisstation heeft een geïntegreerd stopcontact, waardoor er voldoende ruimte rondom het stroompunt noodzakelijk is. Verder vereist de locatie van het basisstation voldoende wifi-dekking. Iedere afstandsbediening, raam/deur-contact, sirene en bewegingssensor voeg je apart aan de app toe. Bij onraad gaat er een oorverdovende sirene af en ontvangen de gezinsleden pushberichten.

Slimme beveiliging

Zodra alle componenten zijn aangemeld, staat het alarmsysteem paraat. Vanuit de app en meegeleverde afstandsbedieningen schakel je het alarmsysteem in of uit. Geef je de mobiele app toegang tot locatiegegevens van het toestel, dan houdt het alarmsysteem voor (de)activatie rekening met je huidige positie. Verder zijn er ook een nachtmodus en paniekknop aanwezig. 

Via laatstgenoemde optie laat je de sirene afgaan en verstuur je een noodbericht naar bekenden. Het raam/deur-contact is uiterst intelligent. Zo merkt deze sensor bijvoorbeeld het verschil tussen het forceren van een raam en de trillingen van een ongelukkig geschoten voetbal. Ook de bewegingssensor is een slimme jongen, want bewegingen van honden en katten negeert dit apparaat. Dat werkt in de praktijk vlekkeloos, zodat er van een vals alarm nooit sprake is.

Vanuit de mobiele app bedien je het alarmsysteem eenvoudig.

Conclusie

Met een adviesprijs van bijna vierhonderd euro is de Somfy Protect Home Alarm weliswaar aan de prijzige kant, maar daar krijg je wel een prima uitgedacht alarmsysteem voor terug. Bij dagelijks gebruik heb je er dankzij intelligente eigenschappen geen omkijken naar, terwijl alle hardware op de gewenste tijdstippen paraat staat. Dankzij de gebruiksvriendelijke app kan bovendien praktisch iedere woningbezitter ermee uit de voeten.

0 Reactie(s) op: Somfy Protect Home Alarm - Intelligent systeem

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.