Wat is Threads van Facebook?

Door: Justin Doornekamp | 21 september 2019 17:34

Blog

Facebook werkt volgens geruchten aan een nieuwe berichtenapp onder de naam Threads. Dit kun je ervan verwachten. Wordt dit Facebook's vervanger van WhatsApp, Snapchat, iMessage en Facebook Messenger?

Met Threads moet het makkelijker worden om in contact te blijven met je beste vrienden en om je status, locatie en andere realtime-informatie met hen te delen. Je kunt zelfs doorgeven of je telefoon volledig opgeladen is of juist niet, waardoor het voor je vrienden niet als een verrassing zal komen als je bijvoorbeeld niet meer reageert omdat je telefoon leeg is.

Op basis van screenshots, die techwebsite The Verge in handen kreeg, lijkt de interface van Threads erg op de berichtenfunctie in Instagram en met de nieuwe app lijkt Facebook opnieuw de concurrentie aan te willen gaan met Snapchat.

Volgens The Verge wordt Threads in de eerste instantie een separate app voor Instagram. De app is bedoeld om een “intieme virtuele plek” te creëren, waar je alleen met je allerbeste vrienden kunt communiceren.

Er zijn veel gelijkenissen met Snapchat en het is niet de eerste keer dat Facebook leentjebuur speelt bij de concurrent. Zo werd voor de Stories-functie binnen Facebook en Instagram goed gekeken naar Snapchat.

Direct

Facebook onderzoekt al meer dan twee jaar manieren om de berichtenfuncties van Instagram onder te brengen in een separate app, maar het social mediaplatform is daar vooralsnog niet in geslaagd. Een separate app, genaamd Direct, bleek eerder dit jaar geen succes en in mei werd de stekker eruit getrokken.

Locatie delen

Met Threads wordt een nieuwe poging gedaan en ook met deze app wordt het mogelijk om realtime informatie te delen met je beste vrienden.

Het goede nieuws is dat je wel expliciet goedkeuring moet geven voor het automatisch delen van gegevens, waarmee Facebook een poging lijkt te doen om de privacygevoelige gegevens van gebruikers beter te beschermen na enkele schandalen in het verleden. Geef je geen goedkeuring, dan zie je bijvoorbeeld niet waar je vrienden zijn, maar krijg je wel een berichtje dat zij in beweging zijn.

Ook met Snapchat is het mogelijk om je locatie te delen met een groep vrienden, maar Facebook benadrukt dat de focus van Threads bij het versturen van berichten ligt en alle extra’s die daarbij horen.

Met Threads hoopt Facebook vooral meer jonge gebruikers aan zich te binden, die nu nog massaal Snapchat gebruiken.

Het is vooralsnog niet bekend of de app mondiaal wordt uitgerold. Vooralsnog lijkt het social mediaplatform de app onder een select aantal gebruikers te testen.

0 Reactie(s) op: Wat is Threads van Facebook?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.