Zo importeer je het EK voetbal speelschema in je agenda

Door: Joris Peterse | 27 mei 2021 16:49

EK 2020/2021
How To

Na een jaar uitstel gaat binnenkort eindelijk het EK voetbal beginnen. Het EK 2021 begint op 11 juni om 21:00, waarna een druk speelschema van de poulefase begint. Wil je het Europees Kampioenschap graag bijhouden, dan kun je het wedstrijdschema eenvoudig in je kalender (Google, Microsoft en Apple) importeren.

Het EK 2021 begint op 11 juni met de wedstrijd Turkije tegen Italië, waarna vanaf 12 juni de drukke poulefase start met wel drie wedstrijden per dag. Vanaf 26 juni starten de achste finales, waarna het schema geleidelijk aan rustiger wordt. Op 2 juli beginnen de kwartfinales, gevolgd door de halve finales vanaf 6 juli en tenslotte de finale op 11 juli. De eerste wedstrijd van Nederland staat voor 13 juni op het programma, tegen Oekraïne.

Digikalender

Dat is allemaal prettige informatie voor de voetbalfan. Maar als je het EK écht goed wilt volgen, is het prettig om het speelschema in de agenda te hebben. Gelukkig zijn er manieren om dit speelschema in de digitale agenda te importeren. Daarbij maakt het niet uit of je een kalender gebruikt van Google, Microsoft (Outlook) of Apple.

Om het speelschema van het EK voetbal in je online kalender te importeren, kun je terecht bij de site van de UEFA. Ondanks dat het 2021 is, noemt de voetbalorganisatie het voetbaltoernooi nog altijd Euro 2020 omdat het toernooi vanwege de Coronapandemie een jaar is uitgesteld. Het speelschema dat we importeren krijgt echter gewoon 2021-data mee.

UEFA-site

Op de site van de UEFA krijg je het speelschema overzichtelijk te zien. Maar dat is niet waar we hier voor zijn. Klik linksboven op Add to Calendar. In het overzicht dat volgt kun je vervolgens kiezen van welke landen je het speelschema in de agenda opneemt. Zo kun je naast Nederland ook andere smaakmakers als België en Frankrijk toevoegen, of bijvoorbeeld poulegenoten Oostenrijk en Noord-Macedonië. Of, als je echt overal van op de hoogte wilt blijven, vink je ieder land aan. Vervolgens klik je nogmaals op Add to Calendar. In het venstertje dat volgt hengelt de UEFA nog even naar je mailadres voor meer info (en waarschijnlijk marketingdoeleinden). Heb je hier geen behoefte aan, dan druk je op Skip.

Tenslotte krijg je een venstertje met een knop Copy Link. Wanneer je hier op klikt verschijnt (en kopieer je een linkje naar je klembord). Deze kun je importeren in de kalender die je gebruikt. Door de kalender te koppelen aan je Microsoft-account, of je Google- en Apple-account heb je het wedstrijdschema overzichtelijk op je pc in Windows of op je smartphone en tablet. In sommige gevallen werkt het ook om de aangemaakte link op de site van de UEFA te openen op je apparaat.

EK 2020/2021

Google kalender

Maak je gebruik van een Google-account, dan kun je deze agenda makkelijk importeren in je Google kalender. Handig ook als je bijvoorbeeld een Android-smartphone gebruikt. Open in je browser https://calendar.google.com (we gebruiken hierbij de desktopsite). In het linker-navigatiemenu druk je op het plus-tekentje naast Andere agenda’s en op Via url. In het venster dat verschijnt kopieer je de link die je van de UEFA-site had verkregen en druk je op Agenda toevoegen.

EK 2020/2021
Het EK-wedstrijdschema in je Google-kalender.

Microsoft-account

Bij Microsoft zijn er meerdere manieren om een agenda toe te voegen. Bijvoorbeeld in Outlook, waarbij je linksonderin op het kalender-icoontje drukt en vervolgens rechtsboven op + Toevoegen / Van internet. In het venstertje dat verschijnt plak je de link, waarna je bevestigt met Ok.

Het makkelijkst is echter om de agenda via de browser aan je Microsoft-account te koppelen. Ook hier gebruiken we de desktopbrowser. Ga naar https://outlook.live.com/calendar en druk op Agenda toevoegen in het linkernavigatiemenu. Kies voor Abonneren via internet en plak hier de url.

EK 2020/2021
Je voegt via de webinterface van je Microsoft-account het EK-wedstrijdschema makkelijk toe.

Apple iCloud Calendar

Gebruik je een Mac, iPad of iPhone, dan is het handig om het wedstrijdoverzicht in je Apple iCloud-account te plaatsen. Helaas gaat het hier net weer even anders dan bij de andere accounts. In de browserversie van iCloud mag je van Apple geen agenda toevoegen. Je wordt gedwongen om een client of Apple-apparaat te gebruiken op de iPhone, de iPad of de Mac.

In dit geval gebruiken we de iPhone. Ga hiermee naar de site van de UEFA, druk op Add to Calendar en selecteer de landen die je wilt volgen en geef optioneel je mailadres op. Bij de link die wordt geopend vraag je apparaat of deze kalender toegevoegd mag worden aan je iCloud agenda. Bevestig met Ok.

Op een Mac open je de Agenda-toepassing en klik je vervolgens op Bestand / Nieuw agenda-abonnement. Plak de webcal-url van de UEFA-site in het vakje van internetadres en klik op Aboneer. Geef een naam en kleur aan de agenda en bevestig met OK.

0 Reactie(s) op: Zo importeer je het EK voetbal speelschema in je agenda

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.