Amazon Prime Video komt naar Nederland

Door: lub-snoek | 17 november 2016 09:09

Nieuws

Vanaf december kunnen we in Nederland gebruik maken van Amazon Prime Video. Ons koude kikkerlandje is één van de 200 landen waar de streamingdienst eind dit jaar beschikbaar wordt.

Clarkson

De dienst biedt verschillende tv-series en films aan, vergelijkbaar met Netflix. Ook Amazon Prime Video heeft content die exclusief voor de videodienst is gemaakt, waaronder het automagazine The Grand Tour van de Top Gear-ex-presentators Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Lees ook: 9 tips om alles uit Netflix te halen.

Er gingen al langer geruchten dat Amazon Prime Video in Nederland beschikbaar zou komen. In Duitsland is de dienst al beschikbaar, en momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de vertaling van de Duitse pagina's naar de Nederlandse.

Netflix

Amazon Prime Video biedt over het algemeen meer videocontent dan Netflix, maar films op Netflix zijn doorgaans zo'n 30 minuten langer, zo blijkt uit onderzoek van tv-zender CNBC, eerder dit jaar. Het verschil bij het afsluiten van of oriënteren naar een nieuw abonnement bij een van deze twee diensten is dat je bij Amazon Prime Video wel door het aanbod heen kunt bladeren. Bij Netflix is dat niet mogelijk zonder dat je een account hebt.

Vanaf december gaat Netflix de mogelijkheid bieden om video's offline op te slaan, waardoor er geen internetverbinding nodig is. Het is niet bekend of Amazon deze functionaliteit ook gaat aanbieden.

0 Reactie(s) op: Amazon Prime Video komt naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.