Malware dringt Play Store binnen

Door: lub-snoek | 25 januari 2017 16:26

Nieuws

Online beveiligingsbedrijf Check Point heeft in de officiële Play Store van Google een app aangetroffen die malware bevatte.

Bitcoin

Dat laat Check Point weten in een blog post op hun website. Volgens de website werden ze gealarmeerd toen een klant de desbetreffende app installeerde. De malware zat verstopt in de app EnergyRescue en deed zich voor als een app waarmee Androidgebruikers hun batterijgebruik konden beheren. Lees ook: Galaxy S8 krijgt irisscanner.

De malware was verborgen in deze app.

Nadat gebruikers de app hadden geïnstalleerd, nam de malware de telefoon over en werd deze vergrendeld. De slachtoffers kregen de melding dat ze 0,2 bitcoin, ongeveer 168 euro, moesten overmaken. Als ze dit niet deden, zouden persoonlijke gegevens openbaar worden gemaakt.

Play

Het gebeurt zelden dat schadelijke software aan de controle van de Play Store weet te ontsnappen. Vaak worden dit soort apps verspreid via onofficiële online winkels voor apps. Check Point noemt de schadelijke malware "Charger". Na de melding is de app gelijk verwijderd uit de Google Play Store. Het is niet duidelijk hoeveel gebruikers de app hebben geïnstalleerd voordat deze werd verwijderd.

0 Reactie(s) op: Malware dringt Play Store binnen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.