Samenvatting: E3-persconferentie Microsoft

Door: Michel Musters | 11 juni 2018 10:07

Cyberpunk 2077
Nieuws

Hieronder vind je al het nieuws van Microsoft E3-persconferentie samengevat in een handig overzicht.

Microsoft onthult Halo Infinite voor Windows 10 en Xbox One

Microsoft opende haar E3-persconferentie met de onthulling van Halo Infinite. "Master Chief moet de mensheid redden", aldus Microsoft. De game komt naar Xbox One en Windows 10-pc's.

343 Industries ontwikkelt de nieuwe Halo-game. Deze studio staat sinds Halo 4 aan het roer in plaats van Bungie. Verder laat Microsoft weten dat Infinite draait op de nieuwe Slipspace Engine.

Wanneer de nieuwe Halo uitkomt is nog niet bekend, verdere details over de game ontbreken nog.

Gears 5 en spin-offs Gears Tactics en Gears Pop onthuld

Microsoft heeft een drietal Gears of War-games aangekondigd: Gears 5 en de spin-offs Gears Tactics en Gears Pop.

The Coalition maakt Gears 5, dat niet langer Gears of War heet. Een uitgebreide trailer toont enkele personages, het verhaal en de gameplay van Gears 5. Het spel moet in 2019 uitkomen op Xbox One en Windows 10-pc's, laat Microsoft weten.

Gears Tactics is een turn-based strategy-game vergelijkbaar met XCOM. Een van de speerpunten is grote baasgevechten. Gears Pop is een mobiele game met cartoon-achtige versies van onder meer Marcus Fenix en de Locust.

Maker Dark Souls kondigt Sekiro: Shadows Die Twice aan

From Software werkt aan een nieuwe actiegame met de naam Sekiro: Shadows Die Twice. Dit heeft Microsoft bekendgemaakt tijdens zijn E3-presentatie.

In Sekiro: Shadows Die Twice neemt de speler de rol of zich van een krijger met een mechanische arm. Met deze arm komt van pas bij en overkomen van obstakels en het verslaan van grote monsters.

Sekiro: Shadows Die Twice wordt ontwikkeld door From Software, bekend van Dark Souls en Bloodborne, en uitgegeven door Activision. De game verschijnt in 2019 en komt naar PlayStation 4, Xbox One en pc.

Forza Horizon 4 onthuld

Playground Games heeft de eerste beelden van racegame Forza Horizon 4 laten zien.

In Forza Horizon 4 racen spelers in een nabootsing van een historisch Verenigd Koninkrijk. De racegame biedt een gedeelde spelwereld, waar spelers elkaar kunnen tegenkomen en uitdagen om een rondje te rijden. De trailer toont een brede selectie aan voertuigen, waaronder motoren en hovercrafts. Volgens de ontwikkelaar spelen seizoenen een grote rol in de game.

Forza Horizon 4 verschijnt 2 oktober dit jaar voor de XBox One en windows. De game zal vanaf die datum ook toegankelijk zijn via de Microsoft Game Pass.

Bethesda toont Fallout 76 op Microsoft-conferentie

Bethesda toonde op Microsoft's E3-conferentie een nieuwe trailer van Fallout 76.

Hoewel het nog altijd niet helemaal duidelijk is wat voor game Fallout 76 precies wordt, lieten de beelden een grote, open wereld zien. Volgens Bethesda is de spelwereld vier keer zo groot als Fallout 4 en speelt het spel zich af in West-Virginia.

Het is een prequel op de Fallout-reeks. Spelers komen als een van de eersten uit een vault en moeten de wereld opnieuw opbouwen. Meer informatie is er nog niet, behalve dan dat de game naar pc, Xbox One en PlayStation 4 komt. Mogelijk vertelt Bethesda meer op zijn personferentie die vannacht om 03:30 wordt gehouden.

The Division 2 verschijnt 15 maart 2019

The Division 2 verschijnt 15 maart voor Xbox One, PlayStation 4 en windows. Dit heeft Microsoft bekendgemaakt tijdens zijn E3-presentatie.

The Division 2 verruilt New York voor Washington D.C., waar wetteloosheid heerst nadat een virus het merendeel van de bevolking heeft uitgeroeid. Corrupte elementen in de overheid dreigen een nieuwe burgeroorlog te ontketenen en de agenten van The Division moeten dit voorkomen.

Devil May Cry 5 verschijnt lente 2019

Microsoft heeft Devil May Cry 5 uit de doeken gedaan. Het is een vervolg op Devil May Cry 4; Hideaki Itsuno ontwikkelt de game. Het spel verschijnt in de lente van 2019, aldus Microsoft.

In een trailer is te zien dat Nero weer terug is, dit keer met wat lijkt op een metalen arm. Ook is er een nieuw vrouwelijk personage. De gameplaytrailer laat enkele nieuwe vaardigheden van het hoofdpersonage zien, evenals een baasgevecht.

In een korte presentatie vertelt ontwikkelaar Hideaki Itsuno dat Devil May Cry 5 het vervolg op Devil May Cry 4 is waar fans om vroegen. De ontwikkelaar laat weten dat het strakke visuele elementen en besturing hoog in het vaandel heeft.

Eerste beelden Cyberpunk 2077 na vijf jaar

CD Projekt Red heeft een cinematische trailer getoond van Cyberpunk 2077, als afsluiter van de E3-persconferentie van Microsoft.

De nieuwe beelden van Cyberpunk 2077 zijn de eerste sinds de teaser van vijf jaar geleden. In de trailer heet de huurmoordenaar V ons welkom in zijn thuisstad, waar criminaliteit de spuigaten uitloopt, maar er altijd wel een kans ligt om jezelf omhoog te werken.

Het is nog niet bekend wanneer Cyberpunk 2077 uitkomt, maar de game verschijnt voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Dying Light 2 aangekondigd

Ontwikkelaar Techland werkt aan Dying Light 2. Dit heeft de ontwikkelstudio aangekondigd tijdens de E3-presentatie van Microsoft.

In Dying Light 2 is de infectie die mensen verandert in razende zombies verder gevorderd en hebben mensen zich opgedeeld in verschillend facties. Volgens Narrative Director Chris Avellone hebben de keuzes van spelers grote gevolgen voor de spelwereld en hij illustreert dit aan de hand van een beslissing die de Peacekeeper-factie oppermachtig maakt. Dit betekent echter andere facties nu onderdrukt worden.

Techland heeft nog niets prijsgegeven over de verschijningsdatum van Dying Light 2.

Ori and the Will of the Wisps komt in 2019

Microsoft toonde tijdens zijn persconferentie een nieuwe trailer van Ori and the Will of the Wisps.

De game was eerder al aangekondigd. Het spel komt ergens in 2019 naar Xbox One en pc. Een precieze releasedatum is er nog niet.

Spelers trekken er op uit om "de mysteries buiten het bos van Nibel te ontdekken en Ori's ware lot te ontrafelen". De game is in 4K UHD op Xbox One X te spelen en een Xbox Play Anywhere-titel.

Metro: Exodus verschijnt in februari 2019

Metro: Exodus komt op 22 februari 2019 uit.

Dat heeft Microsoft tijdens zijn E3-persconferentie aangekondigd. De game kreeg tevens een nieuwe trailer. Het spel komt naar pc, Xbox One en PlayStation 4.

De game had oorspronkelijk in het derde kwartaal van dit jaar uit moeten komen. Metro: Exodus speelt zich na de gebeurtenissen in Metro 2033 en Metro: Last Light af en werd afgelopen E3 onthuld. De games zijn gebaseerd op de boeken van Dmitry Glukhovsky.

Nieuwe gameplaytrailer Crackdown 3 getoond

Crackdown 3 heeft een nieuwe gameplaytrailer gekregen. Hierin toont een virtuele Terry Crews over alle features van de game. Crackdown 3 verschijnt februari 2019 voor Xbox One en pc.

Microsoft toont skategame Session

De skategame Session komt naar Xbox One en pc, zo werd tijdens Microsofts persconferentie aangekondigd.

De game stond vorig jaar al op Kickstarter en is bedoeld als een spirituele opvolger van de Skate-reeks. De game wordt ontwikkeld door Crea-ture Studios.

Spelers gebruiken de twee analoge sticks om beide voeten te besturen. Het spel bevat geen scoresysteem, maar wel een video editor waarmee spelers hun trucjes kunnen opnemen en die kunnen delen op social media.

Er is nog geen releasedatum voor de game.

Nieuwe Battletoads-game aangekondigd voor 2019

Microsoft heeft een nieuwe game rondom de Battletoads-franchise aangekondigd.

Het spel moet ergens in 2019 verschijnen en lokale co-op voor drie spelers bevatten, maar meer informatie is nog niet bekend. Alleen onderstaande korte teaser werd getoond.

Rare ontwikkelde de originele Battletoads in 1991, maar de serie is al zo'n twee decennia geen nieuw deel in de franchise gezien. Het is niet bekend wie aan de nieuwe game werkt.

Lara is terug in trailer van Shadow of the Tomb Raider

Er is een nieuwe trailer van Shadow of the Tomb Raider uitgekomen. Deze trailer werd op Microsoft's E3-persconferentie getoond.

Het verhaal in Shadow of the Tomb Raider draait om het einde van de wereld en de avonturen van Lara Croft om dit tegen te gaan. Nieuw is dat het dit keer wellicht haar eigen schuld is. Ze grijpt namelijk een mythische dolk, ondanks waarschuwingen dat dit het einde der tijden zou veroorzaken. Wat volgt is een tsunami die een dorp compleet verwoest.

Vanaf 14 september is de game beschikbaar voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Kingdom Hearts 3 krijgt nieuwe trailer

Tijdens Microsoft's E3-conferentie werd Kingdom Hearts 3 getoond in een nieuwe trailer.

Hierin is onder andere Disney's Frozen voor het eerst te zien. Eerder vandaag werd aangekondigd dat de game op 29 januari uitkomt op PlayStation 4 en Xbox One. Bekijk hieronder de trailer.

Microsoft opent nieuwe studio The Initiative

Microsoft heeft een nieuwe studio geopend: The Initiative. Aan het roer staat voormalig Crystal Dynamics-hoofd Darrell Gallagher. Ook heeft het bedrijf vier ontwikkelaars opgekocht.

Wat The Initiative gaat maken, is nog niet bekend. Crystal Dynamics stamt al uit 1992, maar staat tegenwoordig vooral bekend om de Tomb Raider-reboots. Darrell Gallagher verliet de studio in 2015.

De studio's die Microsoft heeft opgekocht zijn Undead Labs (State of Decay), Playground Games (Forza), Ninja Theory (Hellblade) en Compulsion Games (We Happy Few). Phil Spencer van Microsoft geeft aan dat het meer wil investeren in bestaande franchises en tegelijk nieuwe franchises wil bouwen.

Tevens maakt Microsoft bekend dat We Happy Few nu uitgegeven wordt door Gearbox. Het bedrijf toonde een nieuwe verhaaltrailer.

0 Reactie(s) op: Samenvatting: E3-persconferentie Microsoft

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.