Samsung presenteert 8K QLED op IFA

Door: lub-snoek | 30 augustus 2018 11:17

Samsung 8K QLED
Nieuws

Samsung heeft tijdens IFA een 8K QLED-televisie gepresenteerd. Naast de hoge resolutie is de televisie uitgerust met functies als Q HDR 8K en een Quantum Processor 8K om het beeld levensecht weer te geven. De Samsung QLED 8K tv is vanaf begin oktober verkrijgbaar als 65, 75 en 85 inch.

Meer IFA-nieuws lezen? Check ons verzamelartikel IFA 2018. Daar vind je alle nieuwtjes en hands-ons op een rij. En vergeet ook niet ons Instagram TV-kanaal te volgen!

Volgens Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio van Samsung Nederland, is de Samsung W900R “het levende bewijs van onze jarenlange inzet om het meeste uit de technologie te halen”. Om een resolutie van 8K te bereiken, is de Samsung Q900R uitgerust met Real 8K Resolution, welke geschikt is voor een piekhelderheid van 4.000 nit. Om deze beelden nog mooier te maken, is de 8K QLED-tv uitgerust met Q HDR 8K, waarmee HDR10+ wordt ondersteunt. Samsung heeft recent dan ook de officiële HDR10+-certificering gekregen.

8K AI Upscaling

Bij beelden zonder 8K-resolutie maakt de Samsung Q900R gebruik van 8K AI Upscaling, waarmee de beeld- en geluidskwaliteit met behulp van kunstmatige intelligentie wordt opgeschroefd. De Quantum Processor 8K herkent de beelden en schaalt deze op naar 8K. Dankzij Direct Full Array Elite heeft de 8K QLED televisie 100% kleurvolume, waardoor er miljarden kleuren bijzonder precies kunnen worden weergegeven.

Samsung 8K QLED
Samsung 8K QLED

De nieuwe televisies zijn vanaf oktober beschikbaar. Het 65-inch model krijgt een prijskaartje van 4.999 euro, de 75-inch gaat 6.999 euro kosten en de 85 inch kost niet minder dan 14.999 euro.

0 Reactie(s) op: Samsung presenteert 8K QLED op IFA

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.