Sonos onthult nieuwe Sonos Amp

Door: lub-snoek | 30 augustus 2018 11:53

Sonos Amp 2018
Nieuws

Sonos heeft tijdens IFA 2018 de opvolger van de Amp onthuld. Het ontwerpersplatform is dit keer geheel open en bevat nieuwe bedienings-API's. De nieuwe Sonos Amp is vanaf februari 2019 wereldwijd verkrijgbaar voor 699 euro.

Meer IFA-nieuws lezen? Check ons verzamelartikel IFA 2018. Daar vind je alle nieuwtjes en hands-ons op een rij. En vergeet ook niet ons Instagram TV-kanaal te volgen!

De Sonos Amp is een HUB die conventionele bekabelde speakers voorziet van geluid uit digitale streaming bronnen, zoals dat ook mogelijk is met de multiroom-speakers van Sonos. Ook is het mogelijk om met de lijningang en HDMI ARC-poort tv's, draaitafels en andere audiocomponenten aan te sluiten op het Sonos-systeem. De nieuwe Sonos Amp is twee keer zo krachtig als zijn voorganger en ondersteunt tot vier speakers van 125 Watt per kanaal. Ook is de Amp uitgerust met Apple's AirPlay 2 en worden er meer dan 50 streamingdiensten ondersteunt.

AV-rack

De Sonos Amp is zo ontworpen om precies in het standaard AV-rack te passen dat installateurs gebruiken voor ingebouwde geluidsoplossingen voor woon- of bedrijfsruimtes. Zo kan een dergelijke installatie eenvoudig worden gekoppeld aan een nieuw of bestaand Sonos-systeem. Op het moment dat de Amp wordt gekoppeld met een Sonos-speaker die een spraakassistent ondersteunt, kan ook de Sonos Amp met spraak worden bediend.

Sonos Amp 2018
Sonos Amp 2018

Een andere vernieuwing is de mogelijkheid om via Sonos-speakers berichten en meldingen van derden te ontvangen, zoals het geluid van een deurbel. Sonos zal partners uitnodigen om een certificering en de badge 'Works with Sonos' te verkrijgen. Doordat het platform open is, zal het aantal functies waarschijnlijk alleen maar toenemen.

De nieuwe Sonos Amp is vanaf februari 2019 wereldwijd verkrijgbaar voor 699 euro.

0 Reactie(s) op: Sonos onthult nieuwe Sonos Amp

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.