‘Zoekresultaten Bing relevanter dan Google’

Door: chris-koenis | 11 juli 2013 09:26

Nieuws

De zoekresultaten van Bing zijn relevanter dan die van Google. Dat beweerde COO Kevin Turner in zijn keynote op het wereldwijde partnercongres van Microsoft in Houston. Ook moet Google het afleggen op de zakelijke markt en respecteert dat bedrijf geen privacy met Gmail.

Turner opende naast Google ook de aanval op Apple, Salesforce.com en Oracle in zijn toespraak. Microsofts COO ging bijna traditioneel het rijtje concurrenten te lijf tijdens de keynote van een uur in het tot de nok gevulde Toyota Center in Houston. Daarin benadrukte hij net als Microsoft-baas Steve Ballmer twee dagen eerder nog eens de vier pijlers van het nu apparaten en servicesbedrijf; Cloud, Social, Mobility en Big Data.

'Marktaandeel Bing groeit'

Vooral Google kreeg er flink van langs door Turner. Het zoekbedrijf toont met 42,4 procent minder relevante zoekresultaten dan Microsofts zoekmachine Bing (44,6 procent). Dat komt volgens cijfers van Microsoft door een groei van 17,1 procent die Bing de afgelopen drie jaar heeft doorgemaakt.

Daar profiteren Nederlanders voorlopig nog niet optimaal van, gezien de afgeslankte Nederlandse bèta-versie die Bing hier nog biedt. Die zoekmachine pakt in Amerika volgens Turner wel stapsgewijs marktaandeel af van Google Search.

Klik voor groot

Microsoft heeft het afgelopen jaar ook ruim 250 zakelijke klanten terug gewonnen van Google. Turner: "We winnen van Google op het gebied van enterprise."

'Wij respecteren privacy'

Daarnaast wees de Microsoft-COO nog eens fijntjes op de privacy- en veiligheidsmankementen van Google. “Je wordt ge-scroogled. Google gaat elk woord langs in je Gmail-inbox en maakt er misbruik van voor advertenties. Wij respecteren met Outlook.com de privacy van mensen en blijven dat doen”, aldus Turner, aanhakend op de eerder ingezette ‘Scroogled’-campagne.

Qua veiligheid refereerde de Microsoft-topman nog even publiekelijk aan de begin deze maand onthulde Android-exploit door beveiligingsbedrijf Bluebox die 99 procent van alle Android-toestellen kwetsbaar maakt. Van die exploit zijn overigens nog geen details bekend, iets wat gepland staat voor eind juli op Black Hat USA 2013.

In de nasleep van zijn Google-tirade kregen ook Apple en Salesforce.com er met een kwinkslag van langs. Eerst werden er iPad vs. Windows 8-tablet commercials getoond, waarin de Apple-tablet op veel vlakken als inferieur wordt neergezet. En Salesforce.com zou als verliesmakend bedrijf niet interessant zijn voor klanten. “Ik vind dat Larry gelijk had met zijn roach motel”, doelend op de notoire uitspraak van Oracle CEO Larry Ellison in 2011.

0 Reactie(s) op: ‘Zoekresultaten Bing relevanter dan Google’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.