11 ongewone apparaten met een internetverbinding

Door: redactie-computerworld | 18 juni 2014 12:30

Video

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6

Bij apparatuur met een internetverbinding denk je al snel aan een router, laptop, smartphone enz. De 'gewone' spullen zeg maar. Ongewone apparatuur uitrusten met een internetverbinding, ook wel IoT, levert vaak een bijzondere combinatie of gebruiksdoel op. Of ze allemaal even nuttig zijn...

De term Internet of Things (IoT) slaat welbeschouwd nergens op. Maar om het makkelijk te houden, hanteren we het maar even als parapluterm voor 'apparaten die verbonden zijn met internet'. (Binnenkort enkel: apparaten. Punt.) De hype levert vreemde voorbeelden op van nieuwe vindingen die de zin en onzin van deze trend demonstreren.

Wat is eigenlijk de user case van een gasfornuis dat je in de trein op weg naar huis alvast kunt aanzetten via de iPhone? De wondere wereld van nu biedt ons een hele hoop met het internet verbonden apparaten. Handig, zo'n sporthorloge of webthermostaat. Maar er zijn ook genoeg producten die bijzonder vreemd zijn of waar we simpelweg niet op zitten te wachten. Hier een lijst met opvallende IoT-apparaten.

1. Digitaal boodschappenlijstje

Webwinkel Amazon heeft de Dash bedacht. Heel innovatief: je spreekt in wat je nodig hebt op het moment dat bijvoorbeeld de melk bijna op is. Vroeger schreef je dat gewoon op een briefje, maar die ellende behoort tot het verleden [voeg korrelig zwart/wit-filmpje toe van iemand die puffend met een lege pen zit te kijken]. Nu kun je streepjescodes inscannen en productnamen inspreken en staat het op een WiFi-verbonden stick. Wollig kleurenfilmpje:

2. Eiermonitor

Maar zo'n Dash vereist dat je van tevoren rekening houdt met je eisen. Nee, dan de Egg Minder, een eierdoos die door middel van sensoren bijhoudt hoeveel eieren er nog inzitten. Stel je voor dat je in de supermarkt staat en je niet hebt opgeschreven of je nog eieren nodig hebt. Geen nood, daar is een app voor! Nog handiger: hij houdt bij welke eieren het eerste op moeten voor het geval je niet van boven naar beneden werkt. Nu nog zo'n applicatie voor de melk. En de boter. En de kaas. En de...

2 Reactie(s) op: 11 ongewone apparaten met een internetverbinding

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 juni 2014 08:41 Anoniem
  Wat een onzin
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 juni 2014 11:16 Anoniem
  Ach, waarom ook niet, het kan allemaal. Zoiets als waarom laten mensen zichzelf in een kermis attractie (kots) misselijk draaien. gewoon omdat het mogelijk is, en velen het ook nog leuk vinden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.