11 tips voor de aanschaf van een drone

Door: Maikel Dijkhuizen | 17 augustus 2015 20:02

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Tip 09: Gps

Je kunt ervoor kiezen om een drone met een gps-chip aan te schaffen. Hiermee kun je gelijktijdig of achteraf op een plattegrond de route van de vlucht bestuderen. Daarnaast hebben sommige types een zogeheten Go home-functie. Hiermee laat je de drone terugkeren naar de startlocatie. Dat gebeurt op commando of automatisch, wanneer de accu bijvoorbeeld bijna leeg is of er geen communicatie met de controller meer mogelijk is. De kans dat je een dure drone op die manier kwijtraakt, is hierdoor uiterst klein. Met een gps-chip is er echter nog veel meer mogelijk. Mits de fabrikant het ondersteunt, kun je de gewenste locatie op een kaartje aanwijzen. De drone vliegt vervolgens op eigen houtje naar de juiste bestemming.

Door gebruik te maken van gps kunnen bepaalde quadcopters ook stabielere vluchten maken, doordat vliegbewegingen worden gecorrigeerd. Houd er rekening mee dat de aanwezigheid van een gps-chip niet per definitie betekent dat alle mogelijkheden uit deze tip mogelijk zijn. Dat is namelijk per type verschillend. Neem hiervoor eerst de beschrijving van de drone grondig door.

Tip 10: Bluetooth

Drones met een ingebouwde bluetooth-adapter zijn in staat om rechtstreeks met een smartphone of tablet te communiceren. Je kunt de drone dan via een mobiele app bedienen. Het bereik van bluetooth is overigens wel beperkt tot hooguit een meter of twintig. Deze verbinding is dan ook niet zo geschikt voor verre vluchten, maar voor gebruik binnenshuis voldoet het prima.

Tip 10 De MiniDrone Rolling Spider bedien je via bluetooth op een smartphone of tablet.

Tip 11: Veiligheid

Fabrikanten van duurdere drones voegen vaak extra veiligheidsmaatregelen toe. Wanneer er iets mis dreigt te gaan, is de drone zelfstandig in staat om de boel op te lossen. Een voorbeeld hiervan is dat de propellers automatisch stoppen met draaien zodra er iets wordt geraakt. Dit voorkomt schade aan dit onderdeel. Verder is er op de controller mogelijk een knop aanwezig waarmee je de drone direct laat landen bij gevaarlijke situaties. Soms weet de drone precies in welke omgeving het verboden is om te vliegen, bijvoorbeeld indien er een vliegveld in de buurt is.

Tip 11 Zodra de propeller van dit Parrot-vliegsysteem een obstakel raakt, stopt het direct met draaien.

2 Reactie(s) op: 11 tips voor de aanschaf van een drone

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 augustus 2015 17:21 Oscar
  Oja, check je wa verzekering, toen ik jaren geleden met radiografische modelvliegtuigjes bezig was, moest je jezelf daar apart voor verzekeren, informeer bij je verzekeringsmaatschappij, naar de voorwaarden, of aansprakelijkheid door gebruik van drone gedekt wordt, of dat je daarvoor appart moet bijverzekeren
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 augustus 2015 01:07 Anoniem
  De meeste mensen zijn te stom om zo'n toestel te bedienen, dus graag helemaal automatisch maken graag!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.