11 tips voor de aanschaf van een drone

Door: Maikel Dijkhuizen | 17 augustus 2015 20:02

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Kooptips

Hoewel drones voor de consumentenmarkt nog niet zo gek lang te koop zijn, is het aanbod al enorm groot. We zetten drie interessante producten in de schijnwerpers.

Cheerson CX-10

Straatprijs gemiddeld: € 30,-

Wie een goedkope drone zoekt om mee te stunten en te leren vliegen, kan de CX-10 van Cheerson overwegen. Deze compacte drone van 29 gram kost slechts dertig euro. Via de meegeleverde controller laat je de quadcopter maximaal acht minuten vliegen. Het bereik is circa twintig meter, dus deze drone is niet geschikt voor verre vluchten. Handig is dat de CX-10 is uitgerust met drie vliegstanden, zodat ook beginners ermee uit de voeten kunnen. Via een usb-kabel laad je deze mini-drone op. Dat duurt ongeveer een kwartier.

Hubsan X4 H107C (versie 2)

Straatprijs gemiddeld: € 70,-

Van deze drone zijn er twee versies in omloop, dus let goed op welke editie je aanschaft. Wie goed zoekt, betaalt tussen de zestig en tachtig euro voor de nieuwste versie. Ondanks de lage aanschafprijs zijn er op deze Hubsan-drone een heleboel functies aanwezig. Zo is de 2megapixel-camera in staat om 720p-beelden te filmen en vervolgens te bewaren op een microSD-kaart. Verder zijn er op het apparaat led-lampjes aanwezig. De fabrikant levert een plastic beschermring mee om de propellers te behoeden voor schade. Het maximale bereik tussen deze drone en de controller is honderd meter. De ingebouwde accu is goed voor een vliegtijd van ongeveer zeven minuten. Via de meegeleverde usb-kabel duurt het ongeveer een uur om de X4 H107C op te laden.

Parrot Bebop

Adviesprijs: € 499,-

Wie het professioneler wil aanpakken, schaft voor zo'n vijfhonderd euro de Parrot Bebop aan. Dit fraaie exemplaar is uitgerust met een 14megapixel-camera. Naast video-opnamen kun je er dus ook scherpe foto's mee maken. Vanaf de grond kan de piloot zelfs de camerahoek bepalen. Dankzij een krachtige wifi-verbinding is er met de standaarduitvoering een bereik mogelijk van 250 meter. Er is een gps-chip in de behuizing gemonteerd. Hierdoor kan de Bebop op aanvraag terugkeren naar de startpositie. Dankzij twee meegeleverde accu's kan deze drone maximaal 22 minuten vliegen. De interne opslagcapaciteit bedraagt 8 GB voor het opslaan van films en foto's. Je koopt voor 900 euro de Parrot Bebob eventueel in combinatie met de Skycontroller. Hiermee is er een groter bereik mogelijk en zijn er meer bedieningsfuncties.

2 Reactie(s) op: 11 tips voor de aanschaf van een drone

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 augustus 2015 17:21 Oscar
  Oja, check je wa verzekering, toen ik jaren geleden met radiografische modelvliegtuigjes bezig was, moest je jezelf daar apart voor verzekeren, informeer bij je verzekeringsmaatschappij, naar de voorwaarden, of aansprakelijkheid door gebruik van drone gedekt wordt, of dat je daarvoor appart moet bijverzekeren
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 augustus 2015 01:07 Anoniem
  De meeste mensen zijn te stom om zo'n toestel te bedienen, dus graag helemaal automatisch maken graag!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.