Haal meer uit je Chromecast met deze 5 gratis apps

Door: Joris Peterse | 11 juli 2014 09:00

How To

Sinds begin dit jaar is Googles Chromecast verkrijgbaar in Nederland. Hiermee heb je een goedkope mediaspeler ter grootte van een usb-stick, die vanuit Chrome en andere apps in HD-kwaliteit naar de tv streamt. Er zijn al redelijk wat toepassingen die je op het grote scherm van je tv tovert.

Google Cast

Met deze Chrome-browserextensie kun je inhoud van de browser op de pc direct op het beeld van je tv-scherm tonen. Dit doe je eenvoudig door op het knopje rechtsboven in de browser te klikken.

Netflix

Zodra je een film of serie afspeelt in de app van Netflix en er is een Chromecast aanwezig in hetzelfde wifi-netwerk, kun je met een simpele druk op de knop de video op je tv tonen.

YouTube

Net als in Netflix kun je met de Youtube-app op je tablet of smartphone de video's met een druk op de knop naar het grote scherm verplaatsen. Je mobiele apparaat wordt in feite een YouTube-afstandsbediening.

TicTacToe for ChromeCast

Hoewel drie op een rij een suf spelletje is, is het concept wel origineel. Met de iOS- en Android-app speel je zowel op je mobiele apparaat als op je tv.

Dayframe

Even met de familie de vakantiefoto's terugkijken? Met deze Android-app laat je de foto's vanaf je smartphone of tablet direct op de tv zien. Let wel op dat veel Chromecast-functies als in-app-aankoop toegevoegd moeten worden.

2 Reactie(s) op: Haal meer uit je Chromecast met deze 5 gratis apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 september 2014 19:39 Anoniem
  kak
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 juni 2016 20:50 Anoniem
  Dank voor je toegevoegde waarde, Gast!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.