© PXimport

Adobe Digital Editions 1.7.2

Geplaatst: 17 juni 2011 - 04:48

Aangepast: 16 november 2022 - 10:35

Redactie ID.nl

Met een programma als Adobe Digital Editions kunt u, naast uw digitale audio- en videotheek, uw eigen digitale bibliotheek samenstellen. Van digitale boeken (e-books) zijn er inmiddels honderdduizenden op internet te vinden – zowel betaald als gratis. Een digitale bibliotheek kan dus wel degelijk van pas komen.

Digitale boeken zijn beschikbaar in vele bestandsformaten. Sommige hiervan zijn specifiek bedoeld voor speciale apparaten waarmee e-books gelezen kunnen worden – de zogenoemde e-readers. Een meer universeel formaat waarin nagenoeg elk digitaal boek wordt aangeboden, is het bestandsformaat ePub.

Een gratis programma waarmee u dergelijke e-books kunt lezen, is Adobe Digital Editions. Wanneer u het programma start, valt direct op dat het enigszins op Adobe Reader lijkt. Aan de linkerkant treft u een navigatievenster aan, terwijl de tekst en afbeeldingen in het rechtervenster verschijnen. Als het om het lezen en beheren van e-books gaat, heeft Digital Editions echter enkele grote voordelen ten opzichte van Reader. Allereerst is de kleurstelling en lay-out van de interface zodanig gekozen dat het geheel erg rustig en prettig oogt, wat het lezen via uw beeldscherm minder vermoeiend maakt dan met Reader.

© PXimport

De interface van Adobe Digital Editions oogt erg prettig.

Daarnaast kunt u met Digital Editions op een eenvoudige manier uw eigen digitale bibliotheek samenstellen en beheren. Hiertoe schakelt u via de twee knoppen links bovenin de taakbalk tussen de modus Lezen en Bibliotheek. In deze laatste modus voegt u via het keuzemenu Bibliotheek uw elektronische publicaties toe, waarna deze zichtbaar worden in het rechtervenster. Hierbij hoeft u zich overigens niet te beperken tot het bestandsformaat ePub. Digital Editions kan ook met het pdf-formaat overweg, dus ook handleidingen van software en andere pdf-documenten die zich op uw pc bevinden, kunt u aan uw bibliotheek toevoegen.

We kunnen van harte aanraden eens met dit programma te gaan experimenteren. En bent u nog niet zo bekend met e-books, kijkt u dan eens op http://e-book.startpagina.nl.

© PXimport

Adobe Digital Editions

Freeware

Taal Nederlands

Download 4,9 MB

OS Windows XP SP2/Vista/7; Mac OS X 10.4.10 of hoger

Systeemeisen 500MHz-processor, 128 MB RAM

Maker Adobe

Oordeel 7/10

Pluspunten

Mooie, rustige interface maakt lezen erg prettig

Eenvoudig in gebruik

Minpunten

Flash vereist voor installatie

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten