Alles over de Fossil Gen 5 smartwatch

Door: Justin Doornekamp | 22 augustus 2019 17:39

Blog

Fossil heeft een nieuwe smartwatch uitgebracht, de Gen 5. Het horloge draait op Google's Wear OS, dat voorheen Android Wear heette. Wat kun je verwachten?

Op het eerste gezicht is er weinig veranderd. Het 1,3-inch scherm van het slimme horloge ziet er nog steeds strak uit en vertoont veel gelijkenissen met het scherm van de vorige modellen. Nog steeds probeert Fossil de laatste technische snufjes te combineren met het uiterlijk van een klassiek horloge, waardoor je niet het idee hebt dat je een smartwatch om je pols hebt. Fossil blijft in beginsel immers een traditionele horlogemaker. Er zijn diverse uitvoeringen van de Gen 5 uitgekomen en met kleuren van zwart tot grijs en roségoud is er voor ieder wat wils.

Besparingsmode

De batterij van het horloge kan volgens Fossil zo optimaal mogelijk worden benut door de introductie van vier verschillende modi, waaronder een bespaarmodus waarbij je alleen de belangrijkste functies als notificaties en statusupdates nog hebt. Hierdoor zou het slimme horloge enkele dagen langer mee kunnen gaan. Verder is er een time-only modus, waarbij je alleen de tijd kunt zien. Hoe lang het horloge in die stand werkt, is niet bekend. De modus waarin alle functionaliteiten beschikbaar zijn, heet Daily Mode.

Een andere grote verandering in de Gen 5 ten opzichte van vorige modellen, is de geïntegreerde speaker. Hierdoor kun je muziek afspelen, maar hoor je ook Google Assistant tegen je praten. Bovendien kun je nu ook geluidsmeldingen binnenkrijgen, iedere keer als je een berichtje ontvangt op je telefoon.

Ook zit er een microfoontje ingebouwd en net als bij de laatste Apple-horloges, kun je met de Gen 5 in principe een stukje zwemmen in ondiep water.

Hartslagmeter

Binnenin het horloge vind je de Snapdragon Wear 3100 met 1GB aan RAM-geheugen. Bovendien krijg je 8GB aan opslag. Het horloge verbind je met je telefoon door middel van de WearOS-app voor iOS en Android. Net als bij de Galaxy Watch zullen de functies op een iPhone beperkter zijn dan op een Android-telefoon.

Het horloge heeft verder een functie om de hartslag te meten en is uitgerust met gps en bluetooth. De hartslagmeter stuurt direct de data door naar de nieuwe cardiogram-app, die naast Spotify standaard op het horloge te vinden is. De Gen 5 kan niet zoals een Apple Watch uitgebreide hartfilmpjes maken.

De Fossil Gen 5 smartwatch moet 295 euro kosten, wanneer hij precies beschikbaar is, dat is nog niet bekend.

0 Reactie(s) op: Alles over de Fossil Gen 5 smartwatch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.