BatteryCare voor notebook en netbook

Door: robbin-ooijevaar | 31 juli 2012 18:58

How To

Als u uw notebook of netbook op accustroom gebruikt, wordt u gedwongen te kiezen tussen 'goede systeemprestaties' en 'langer doorwerken op de accu'. Met BatteryCare maakt u het uzelf gemakkelijk en haalt u meer uit uw accu dan met het energiebeheer van Windows 7.

1. BatteryCare

BatteryCare toont uitgebreide informatie over uw notebook/netbook-accu en maakt het eenvoudig om stroom te besparen als u onderweg bent. Dit doet BatteryCare niet alleen door naar een ander energie-profiel over te schakelen, maar ook door bijvoorbeeld visuele effecten van Windows aan te passen. De Aero-schil van Windows 7 oogt fraai, maar kost als u op de accu werkt onnodig extra rekenkracht en dus energie. BatteryCare zorgt er onder andere voor dat deze effecten tijdelijk worden gedeactiveerd zodra uw notebook op de accu werkt. Omgekeerd neemt BatteryCare ook actie: zodra u weer met het stopcontact verbonden bent, worden de besparende maatregelen opgeheven en geniet u van de volledige processorprestaties en visuele effecten. Uiteraard kunt u hier zelf een keuze in maken of tussentijds overschakelen, bijvoorbeeld door onderweg tijdelijk over te schakelen naar betere processorprestaties.

2. Basis

Installeer BatteryCare. Let goed op tijdens de installatie en voorkom dat ongewenst extra programma's worden geïnstalleerd. BatteryCare wordt geminimaliseerd naar uw systeemvak en wordt hier zichtbaar als een icoontje met de beeltenis van een batterij. Door uw muis stil te houden boven BatteryCare ziet u het geactiveerde energieprofiel en de status van uw accu. Dubbelklik op BatteryCare en kies Instellingen. In het tabblad Algemeen kunt u bij Optimalisaties aangeven welke onderdelen het programma mag uitschakelen als u op de accu overschakelt. U kunt alle opties aanvinken. Als u hierna een probleem hebt met een Windows-programma, verwijdert u het vinkje bij Windows services uitschakelen bij accu gebruik. Windows toont net als BatteryCare informatie over uw energiebeheer, en dat is dubbelop. In het tabblad Geavanceerd kunt u het standaard energiebeheer-icoontje van Windows uitschakelen.

BatteryCare geeft betere informatie over uw accu en neemt energiebesparende maatregelen.

3. Profielen

BatteryCare is geen vervanging van het energiebeheer van Windows, maar een aanvulling. Het is goed om uw energieprofielen van Windows af te stemmen op uw computergebruik. Hiervoor hebt u voldoende aan twee profielen: Energiebesparing (voor als u op de accu werkt) en Hoge prestaties. U vindt uw profielen via Configuratiescherm / Hardware en geluiden / Energiebeheer. Klik bij een profiel op De schema instellingen wijzigen / Geavanceerde energie-instellingen wijzigen en controleer de instellingen. Uw beeldscherm is een notoire stroomverbruiker. Zorg ervoor dat het snel uitschakelt (bijvoorbeeld na 1 minuut). BatteryCare maakt het vervolgens eenvoudig om automatisch te schakelen tussen de profielen. Open de BatteryCare-instellingen en kies Energiebeheer. Plaats een vinkje bij Selecteer automatisch de energieschema's en kies het gewenste schema bij Op accustroom en Op netstroom. Neem de proef op de som door de instellingen te bewaren met de knop Opslaan en verwijder vervolgens de stroomstekker uit uw notebook.

BatteryCare schakelt automatisch over naar een ander energieprofiel, zodra u de stroomkabel lostrekt of aansluit.

0 Reactie(s) op: BatteryCare voor notebook en netbook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.