Bol.com gaat concurreren met Marktplaats

Door: ernst-jan-hamel | 21 mei 2010 16:13

Nieuws

Sinds deze week kunnen tweedehands films, games en muziek worden doorverkocht op Bol.com. De webwinkel vraagt verkopers 15 procent van de verkoopprijs plus 99 cent.

Bol.com verkocht al sinds april 2007 gebruikte boeken en breidt het tweedehands assortiment nu uit met muziek, films en games. De ambities van de webwinkel zijn niet bescheiden: "Bol.com wil voor het eind van het jaar uitgroeien tot het grootste platform voor de aan- en verkoop van tweedehands muziek, films en games", meldt het bedrijf.

Om de grootste te worden, moet eerst worden afgerekend met Marktplaats. Zonder die concurrent met naam te noemen schrijft Bol.com dat de tweedehands markt voor media tot nu toe is "beperkt tot advertentiesites en persoonlijke netwerken".

Aanbod op Marktplaats

Op moment van schrijven staan er 4480 items in de tweedehands muzieksectie van Bol.com, en 6438 in de sectie voor dvd's en Blu-rays. Ter vergelijk: in de Martkplaats-categorie 'Cd's en Dvd's' staan momenteel 359.942 advertenties.

In 2007 begon Bol.com met de verkoop van tweedehands boeken. Sinds de start zijn er ruim 2,5 miljoen boeken verkocht, meldt Bol.com.

Kopersbescherming

Verschil met Marktplaats is dat Bol.com als tussenpersoon optreedt, en betaling via Bol.com plaatsvindt. De webwinkel vraagt 15 procent van de verkoopprijs plus 99 cent van de verkopers. Kopers die hun bestelling niet ontvangen of op een andere manier ontevreden zijn krijgen hun geld terug van Bol.com.

Volledige restitutie aan gedupeerden biedt Marktplaats sinds deze week ook op de eigen site. Tenminste: als je met PayPal betaalt. De betaaldienst, net als Marktplaats eigendom van eBay, biedt volledige kopersbescherming als de verkoper in gebreke blijft.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Bol.com gaat concurreren met Marktplaats

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.