Bowers & Wilkins brengt premium koptelefoon Px7 S2 uit

Door: Wesley Akkerman | 04 juli 2022 16:23

Nieuws

De Britse audiofabrikant Bowers & Wilkins presenteert een nieuwe premium koptelefoon in de vorm van de Px7 S2. De headset beschikt onder meer over actieve ruisonderdrukking en heeft een flink prijskaartje.

De fabrikant laat weten dat de Px7 S2 gebaseerd is op een “nieuw akoestisch platform”. In het midden zitten 40mm-drivers, die heel snel reageren daardoor in staat zijn “iedere nuance in een muziekstuk getrouw weer te geven” met een lage vervorming. Dit moet zorgen voor een nauwkeurigere weergave in hoge resolutie.

De Bowers & Wilkins Px7 S2 is voorzien van draadloze technologie van Qualcomm (aptX Adaptive) waarmee die de draadloze muziekoverdracht van compatibele telefoons, tablets en computers automatisch optimaliseert. 

Uiteraard beschikt dit model tevens over een krachtige digital signal processing-unit, waardoor het mogelijk is muziek van 24-bits in hoge resolutie bij gebruik van geschikte streamingdiensten af te spelen. De koptelefoon ondersteunt daarnaast usb-c- en 3,5mm-kabelaansluitingen. Beide kabelsoorten zijn te vinden in het meegeleverde draagtasje.

Actieve ruisonderdrukking van Bowers & Wilkins

De Px7 S2 heeft verder ruisonderdrukkingstechnologie van Bowers & Wilkins om ongewenste geluiden buiten te houden, zonder dat dit ten koste gaat van de audiokwaliteit. Zes hoogwaardige microfoons werken hiervoor samen: twee microfoons meten de output van iedere driver, twee reageren op externe omgevingsgeluiden en twee zorgen ervoor dat je tijdens het bellen goed verstaanbaar bent.

Lees ook: De beste noise cancelling koptelefoon getest

De nieuwe Bowers & Wilkins-koptelefoon bedien je met de Music-app van het bedrijf. Met de app koppel je de Px7 S2 aan een mobiel apparaat of stem je het geluid af met behulp van aanpasbare equalizer. Daarnaast schakel je er de transparante modus van de ruisonderdrukking mee in of uit. Hiermee laat je meer of minder externe geluiden binnen.

Tot slot kun je met de app ook het batterijniveau van de hoofdtelefoon checken. In een toekomstige update maakt de fabrikant het mogelijk dat je je favoriete muziek rechtstreeks vanaf hun mobiele apparaat naar de Px7 S2 streamt.

De oorschelpen zijn voorzien van knoppen, zodat je de hoofdtelefoon ook zonder app bedient. Bovendien kun je de Px7 S2 gebruiken om een spraakassistent te activeren met één druk op de knop. Met één keer opladen gaat de headset tot dertig uur mee. Een snelle oplaadsessie van vijftien minuten is voldoende voor zeven extra uren luisterplezier.

Prijs en beschikbaarheid

De Bowers & Wilkins Px7 S2 is verkrijgbaar in drie kleuren: grijs, blauw en zwart. Hij is slanker, lichter en uitgerust met luxere oorkussens, voorzien van verbeterd traagschuim. De koptelefoon is vanaf nu te koop voor een prijs van 429 euro.

0 Reactie(s) op: Bowers & Wilkins brengt premium koptelefoon Px7 S2 uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.