CEO Nadella: 'Microsoft gaat productiviteit opnieuw uitvinden'

Door: chris-koenis | 11 juli 2014 09:53

Nieuws

Het tijdperk van Microsofts 'apparaten en services'-strategie is officieel voorbij, zo laat Microsoft-CEO Satya Nadella weten aan al zijn werknemers.

Nadella presenteerde al in maart Microsofts nieuwe mobile-first, cloud-first-strategie. In zijn visie is een gebruiker niet gebonden aan één apparaat, één plek of één programma. Op de rand van een nieuw fiscaal jaar voor het bedrijf, benadrukt Nadella nogmaals de nieuwe koers in een uitgebreide e-mail naar alle fulltime werknemers.

Ballmers mantra de kast in

Daarin duikt ook nadrukkelijk het woord productiviteit op. "We zullen productiviteit opnieuw uitvinden om iedereen en elke organisatie op deze planeet meer te laten doen en bereiken", schrijft Nadella, die afrekent met de 'apparaten en services' mantra van zijn illustere voorganger Steve Ballmer. "Deze omschrijving was nuttig bij de start van onze transitie, maar we moeten nu aanzetten op onze unieke strategie."

Nadella's weergave van de nieuwe koers:

Ook heeft de nieuwbakken CEO nog nieuws. Microsofts Xbox-divisie blijft - tegen de zin van een deel van de aandeelhouders in - behouden. Nadella prijst de technologieën die het platform heeft opgeleverd, zoals de core graphics en NUI (natural user interface) in Windows, spraakherkenning voor Skype, cameratechnologie in Kinect voor Windows en GPU-verbeteringen in de Azure-cloud. Hij is blij met de innovaties die Xbox heeft gebracht en wijst ook op de community en fan base.

Nokia?

Over de precieze plannen met het overgenomen Nokia, dat volgens blogsite GigaOM een grote reorganisatie staat te wachten, is minder duidelijkheid. Al schrijft de CEO dat "niets van tafel is" bij het overstappen op de nieuwe strategie.

Nadella hierover: "Organisaties zullen veranderen. Fusies en overnames vinden plaats. Takenpakketten zullen evolueren. Nieuwe partnerschappen zullen ontstaan. Oude tradities opnieuw onder de loep genomen."

Lees hier de volledige e-mail.

0 Reactie(s) op: CEO Nadella: 'Microsoft gaat productiviteit opnieuw uitvinden'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.