Clouddienst Mega haperend van start

Door: Elmar Rekers | 21 januari 2013 11:21

Nieuws

Kim Dotcom lanceerde afgelopen weekend de opvolger van Megaupload. Deze clouddienst, genaamd Mega, kent echter een moeizame start. Veel gebruikers klagen over hardnekkige problemen.

Kort na de lancering van Mega op zaterdag, liet oprichter Kim Dotcom via Twitter weten dat de interesse in de opslagdienst enorm is. “250.000 registraties”, zegt hij in een tweet. “De servercapaciteit wordt maximaal beladen, we verwachten verbetering als de eerste stormloop voorbij is.”

Veel gebruikers deden dit weekend hun beklag over een onbereikbare Mega-website en de trage verwerking van opdrachten. Op de redactie van Computer!Totaal werden ook problemen geconstateerd bij het aanmaken van een account. Hoewel Dotcom dus claimt dat de problemen het resultaat zijn van de grote drukte, is dit volgens verschillende media niet het geval. De pers kon immers voor het weekend al proefdraaien met Mega, en menig journalist claimt dat de dienst ook toen al problemen gaf.

50GB gratis opslag

Mega is het nieuwe online avontuur van Kim Dotcom, die een jaar geleden zijn Megaupload noodgedwongen offline zag gaan. Met Mega gaat hij de concurrentie aan met onder meer Dropbox en SkyDrive. Gebruikers krijgen 50 gigabyte gratis opslagruimte, aanzienlijk meer dan bij de concurrentie. Het succes van een clouddienst hangt echter nauw samen met de betrouwbaarheid ervan, en dus zal Dotcom de dienst op korte termijn stabieler moeten maken.

0 Reactie(s) op: Clouddienst Mega haperend van start

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.