Dit zijn de 5 beste smartwatches van 2015

Door: redactie-computertotaal | 18 december 2015 12:10

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

2015 was natuurlijk het jaar van de Apple Watch, maar ook concurrenten als Samsung, Sony en Asus brachten slimme horloges op de markt. Wat zijn de beste 5 smartwatches die je in 20015 kunt kopen?

Apple Watch

Getest op zaterdag 25 april 2015

Over het display van de Apple Watch kunnen we kort maar krachtig zijn: dat is fantastisch. Kraakhelder, superscherp, zowel binnen als buiten. Wanneer je het horloge voor de eerste keer aanzet, zie je een heel vaag en donker Apple-logo, en dat is het moment waarop je even vreest dat dit de helderheid is die je kunt verwachten. Luttele seconden daarna weet je direct dat het goed zit. De krasbestendigheid van het display zal nog moeten blijken, maar daarover maak ik me eerlijk gezegd niet zoveel zorgen.

Je zou het bijna vergeten tussen alle slimme functies door: dit is een horloge. Hoe zit het daar eigenlijk mee? Best goed eigenlijk. Zoals eerder gezegd werkt het mechanisme waarbij het scherm aanspringt zodra je op je horloge kijkt prima, en het is fijn dat je daarnaast nog extra informatie hebt, zoals notificaties, de datum en eventuele andere zaken die je in beeld wilt hebben.

Aluminium glimt minder dan roestvrij staal, maar dat heeft juist wel iets.

Voor mij is de Apple Watch wel 400 euro waard, omdat ik van gadgets hou, ik vind het een fantastisch stuk speelgoed en ik ben zonder enige twijfel nu al smoorverliefd op mijn smartwatch, mét al z'n tekortkomingen. Maar mainstream is het niet, simpelweg omdat niemand écht een Apple Watch nodig heeft. Maar zoals ook de iPad heeft bewezen, kunnen onmisbare apps uiteindelijk een wereld van verschil maken en ook ditmaal zullen het de ontwikkelaars zijn die een grote rol spelen in het succes van de Apple Watch. Mijn oordeel? De Apple Watch is zonder twijfel de beste smartwatch die je op dit moment kunt kopen.

Lees hier de volledige review van de Apple Watch.

Samsung Gear S2

Getest op donderdag 19 november 2015

De afgelopen tijd heb ik op de redactie veel eigenaardige polstechnologie voorbij zien komen. De meeste smartwatches leken uit een slechte sciencefictionfilm te komen, met grote, vooral dikke schermen en vaak vierkante of rechthoekige vormen. Er zaten maar weinig apparaten tussen die ik ook na werktijd om m'n pols wilde houden. En dan heb ik het tot nu toe alleen nog maar over de vorm, niet de functionaliteit. Maar uit het niets komt Samsung opeens met een smartwatch die het qua vorm helemaal goed doet.

De bediening met de draairing, knoppen en touch werkt intuïtief. Samsung heeft ook flink gesleuteld aan besturingssysteem Tizen. Wanneer je de Gear S2 voor het eerst in handen krijgt heb je snel je weg gevonden in de bediening, apps en mogelijkheden. Het werkt logischer dan Android Wear smartwatches en de Apple Watch.

Je laadt de smartwatch op door hem in een magnetisch laadstation te plaatsen.

De basis van de Gear S2 smartwatch staat als een huis. Het horloge is heel mooi ontworpen en het besturingssysteem werkt zo logisch dat je er direct in thuis bent. Samsung worstelt alleen met de functionaliteit, het applicatie-aanbod is karig en niet alle diensten werken even goed. Hierdoor blijft voor mij een smartwatch nog niet een apparaat waar waarmee ik niet zonder kan.

Bekijk hier de volledige review van de Samsung Gear S2.

4 Reactie(s) op: Dit zijn de 5 beste smartwatches van 2015

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 18 december 2015 12:52 Anoniem
  Voor mij de grootste troep van het jaar, dumpen die dingen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 18 december 2015 14:47 Anoniem
  Heb je de Huawei smartwatch al bekeken?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 18 december 2015 15:19 darknessblade
  de apple smartwatch, is officieel geen smartwatch omdat de apps op de iphone draaien en gemirrord worden naar de apple watch
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 december 2015 09:18 Anoniem
  De swartwatch zit nog in 'het ei' fase, vele slimme vogels zijn aan 't broeden om er iets moois van te maken, maar…. helaas zo ver is het nog lang niet.
  Dus zou ik je aanraden om in ieder geval nog geen dure SW te kopen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.