De 5 gaafste dingen die we op IFA verwachten

Door: daan-doedens | 26 augustus 2015 19:37

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

IFA in Berlijn is de grootste beurs voor consumentenelektronica van Europa. De beurs wordt gehouden van 4 tot 9 september, en Computer!Totaal is er natuurlijk bij! Hier geven we je alvast een voorproefje van wat je allemaal te wachten staat.

Het blijft een beetje gokken, want er zijn de afgelopen maanden weinig echte aankondigingen geweest. Maar dat betekent niet dat we helemaal in het duister tasten. Dit kun je allemaal verwachten op IFA 2015.

Windows 10-computers

Microsoft is weliswaar aanwezig op IFA, maar het bedrijf gaat niets speciaals doen met Windows 10. Dat bewaart Redmond voor een speciaal eigen evenement in oktober, waar we waarschijnlijk meer details krijgen over Windows 10 voor mobiele telefoons.

Dat wil niet zeggen dat er niets over Windows 10 bekend wordt gemaakt - we moeten het alleen van andere fabrikanten hebben. Hoogstwaarschijnlijk komt Acer met een nieuwe lijn laptops die met Windows 10 zijn uitgerust, en er bestaat een kans dat we zelfs Acer-telefoons zien die straks het besturingssysteem krijgen.

Microsoft is erbij, en Windows 10 natuurlijk ook.

Hoewel alle telefoons met Windows Phone 8.1 een gratis upgrade krijgen naar Windows 10, zijn er ongetwijfeld fabrikanten die speciaal voor het nieuwe besturingssysteem aan de gang gaan. Je kunt daarbij denken aan telefoons met een speciale knop voor slimme assistent Cortana, of die gebruik maken van een extra camera voor de inlogfuncties van Windows Hello.

Smartwatches

Hoewel het met de populariteit van smartwatches nog wat tegenvalt, lijken fabrikanten nog steeds het volste vertrouwen te hebben in de slimme polshorloges. Er worden tijdens IFA behoorlijk wat nieuwe smartwatches gepresenteerd.

Eén daarvan is de Gear S2 van Samsung, de opvolger van de gecompliceerde Gear S. Daarvan zijn al wel de specificaties bekend vanuit de SDK, maar bij een smartwatch willen we toch vooral ook het uiterlijk zien, nietwaar? Gelukkig kwam Samsung via Instagram met een officiële foto.

Wordt de Samsung Gear S2 dan de eerste écht goede smartwatch?

Het is niet bekend of Sony met een nieuwe SmartWatch 3 komt, hoewel het bedrijf tijdens de vorige IFA's (in 2013 en 2014) nog de voorgangers presenteerde. Mogelijk vallen de verkoopresultaten van de stiekem best saaie smartwatch toch tegen, maar we gaan zien wat de Japanse fabrikant heeft gemaakt.

Er is ook nog niets bekend over een opvolger van de Moto 360 van Motorola. Die werd vorig jaar gepresenteerd en hoewel het apparaat niet perfect was, was het wel de eerste smartwatch die we graag zouden willen dragen.

2 Reactie(s) op: De 5 gaafste dingen die we op IFA verwachten

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 augustus 2015 14:27 darknessblade
  Voor VR kan het goedkoper:
  google cardboard 2.0

  met FHD mobiel

  de oculus gebruikt een note2 scherm van samsung (LOL)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 31 augustus 2015 13:25 Anoniem
  Zwakjes, we blijven dus thuis
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.