De toekomst van Android TV

Door: Wesley Akkerman | 28 september 2019 15:44

Nieuws

Tijdens IBC 2019 – een evenement dat in het teken staat van media, technologie en entertainment – heeft Google een presentatie gegeven over Android TV waarin toekomstplannen besproken werden. Dit is wat je de komende jaren van het platform mag verwachten.

Android 10 mag dan inmiddels beschikbaar zijn voor Pixel-telefoons, hoe zit dat precies met Android TV-apparaten? Google heeft tijdens het evenement bevestigd dat die update nog voor het einde van het jaar moet verschijnen. Het is nog even afwachten wat de zoekmachinegigant precies in petto heeft, want er is nog niets over de update bekend. Een irritant probleem is dat de wifiverbinding constant uitvalt op Android-televisies. En dan maakt het niet uit of je nou een Sony, Philips of een tv van een ander merk hebt. Laten we hopen dat Google dát probleem in elk geval oplost.

Philips 65OLED903/12 review

Google Stadia en meer voor Android TV

Ook staat er een resdesign (nieuw ontwerp) voor Google Play op het programma. De update staat in het teken van app-vindbaarheid. Daarnaast moet Android TV kunnen rekenen op een diepere integratie met de Google Assistent en komen er advertenties aan. Die advertenties worden momenteel met een handjevol gebruikers getest en de eerste ervaringen zijn niet heel positief. Android TV is ook aanwezig op high-end televisies en dan zit je echt niet te wachten op nog meer meuk in de vorm van reclame. Dit zijn in elk geval dingen die allemaal in 2019 moeten gebeuren.

Kijken we naar 2020 en verder, dan zien we grootste plannen voor het televisieplatform. Niet alleen moet Android 11 tegen die tijd beschikbaar zijn, ook Google Stadia moet dan op Android TV werken. Dat is de gamestreamingdienst van Google, waar je een maandelijks bedrag voor neerlegt. Waarschijnlijk komt er dan een speciale app aan voor de dienst, dat is op moment van schrijven onduidelijk. Daarnaast wordt er melding gemaakt van een ‘hero device’. Dit wordt mogelijk een Android TV-apparaat dat ontwikkeld wordt door Google zelf. Waarschijnlijk een soort next gen Nexus Player. Dat is echter niet zeker, omdat Google er nog maar weinig over loslaat.

Android TV mag verder in 2020 rekenen op meer smarthomefuncties, waardoor je je tv mogelijk als een smarthomehub gebruiken kunt. Voor 2021 staat nog maar weinig gepland, maar de update naar Android 12 moet er in elk geval aankomen. Dat Google ineens jaarlijks updates belooft voor het Android TV-platform is vreemd, omdat het bedrijf in het verleden aangegeven heeft dat jaarlijkse updates minder belangrijk zijn voor tv’s dan voor smartphones. Bovendien is Google nogal flexibel als het om Android TV-updates gaat, dus gaan we ervan uit dat die plannen nog kunnen veranderen.

stadia

0 Reactie(s) op: De toekomst van Android TV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.