De vier beste tips voor je Fitbit-tracker

Door: Wesley Akkerman | 16 juli 2019 14:52

How To

Oké, je hebt een Fitbit zodat je aan jezelf kunt werken. De app kan echter voor een nieuwe drempel zorgen, dus delen we hieronder de vier beste tips voor beginners. Zo kun je de applicatie en z’n mogelijkheden uitproberen voordat je een Fitbit om je pols slaat. De app van Fitbit is beschikbaar voor Android, iOS en Windows, die in de basis dezelfde functies delen.

Uitproberen zonder Fitbit-tracker

De Fitbit-app werkt natuurlijk het beste wanneer je een Fitbit-tracker hebt. Maar in sommige gevallen kun je veel functies van de app ook uitproberen met alleen je telefoon. Dan maak je gebruik van de functie MobileTrack. De software maakt dan gebruik van de ingebouwde stappenteller van je telefoon om je voortgang in kaart te brengen. Door de app te downloaden en aan te geven dat je nog geen tracker hebt, kun je deze functie activeren. Hier check je of je telefoon dit ondersteunt.

Fitbit

Voeg je vrienden toe

In je eentje sporten is niet altijd even leuk, maar niet iedereen kan bijvoorbeeld een keertje mee hardlopen wanneer je van plan bent te gaan. Door je vrienden toe te voegen binnen de app, kun je elkaar toch in de gaten houden en proberen te motiveren. Je voegt vrienden toe door op de grote plusknop in beeld te drukken en naar Vrienden toevoegen te gaan. Je kunt vrienden uitnodigingen via je adresboek, je Facebook-profiel, een e-mailadres of een Fitbit-profiel.

Fitbit

Zelf staplengte instellen

Alles automatisch laten gaan werkt vaak wel prima, maar soms kunnen bepaalde aspecten afwijken van de norm. Dat geldt vooral staplengte, wanneer je bijvoorbeeld lange of juiste korte benen hebt. En dat heeft invloed op je prestaties. Door naar de instellingen van de Fitbit-app te gaan (druk op het kaartje rechts bovenin, scrol naar beneden voor Geavanceerde instellingen en druk op Staplengte), kun je precies instellen hoe groot je stappen zijn, zodat de meting accuraat kan plaatsvinden.

Fitbit Coach uitproberen

De Fitbit Coach kan een handig hulpmiddel zijn voor de momenten waarop je extra motivatie of uitdaging nodig hebt en niet per se meteen een personal trainer wil inhuren. Je dient hiervoor een aparte app te downloaden en een abonnement voor af te sluiten. Maar onder het kopje voor Bodyweight Workouts vind je tien oefeningen die je gratis kunt uitproberen. Zo kun je dus eerst kijken of de Coach je bevalt, voordat je er meteen maandelijks geld aan uitgeeft.

Fitbit

0 Reactie(s) op: De vier beste tips voor je Fitbit-tracker

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.