Dit is de allereerste tv van OnePlus

Door: Justin Doornekamp | 04 oktober 2019 17:13

Blog

OnePlus ken je misschien van de vriendelijke geprijsde smartphones, maar het bedrijf werkt ook al een tijdje aan een smart tv. Eindelijk is de OnePlus TV een feit.

De televisie is het eerste toestel uit de Q1-lineup van OnePlus en heeft een 55-inch 4K-scherm. De zogenoemde Gamma Color Magic-chip moet volgens het bedrijf zorgen voor een “hypnotiserend” beeld. Wat dat ook mag betekenen. Met de chip moet de televisie in staat zijn om realtime de beeldkwaliteit te optimaliseren, ongeacht wat je aan het kijken bent. Bovendien heeft de tv Dolby Vision HDR-functionaliteiten, waardoor kleuren, contrasten en de helderheid nog beter uit moeten komen.

Het ontwerp van de OnePlus TV is strak en simpel gehouden met beperkte randen aan de zijkant van het toestel. Ook is er een Pro-versie met een soundbar die je in en uit kunt schuiven. Het idee is dat de geluidsbalk verdwijnt in de televisie als je niet aan het kijken bent. Wel zo mooi.

OnePlus zegt veel aandacht te hebben besteed aan de soundbalk. Verdeeld over de balk, vind je acht Dolby Atmos-speakers van 58W. De standaardversie van de tv is enkel voorzien van vier speakers in de balk, die je in tegenstelling tot de Pro-versie dus niet kunt inschuiven.

De smart-tv draait op het Android TV-platform, hetgeen betekent dat je volledige toegang hebt tot Google Assistant en de Google Play Store. Je kunt de assistent van Google vragen stellen of je kunt hem een serie laten starten, terwijl je in de Google Play Store je favoriete games zult vinden. Door middel van de OxygenPlay-hub is het mogelijk om je smartphone te verbinden aan de televisie, waardoor je wat gemakkelijker kunt navigeren.

Verder vind je op de tv vier HDMI-poorten, één AV-poort en drie USB-poorten: eentje voor USB 2.0, eentje voor 3.0 en eentje voor Type-C.

De soundbar van de OnePlus TV Pro kun je in- en uitschuiven.

Ook in Nederland?

Vooralsnog is de tv alleen te bestellen in India, voor een prijs van omgerekend circa 920 euro. Voor de Pro-versie betaal je krap 1300 euro. OnePlus heeft zich laten ontvallen dat het de televisie ook in Europa wil uitbrengen, maar daarover zijn nog geen concrete plannen naar buiten gebracht. Op 10 oktober vindt de Europese lancering van de OnePlus 7T plaats. Mogelijk wordt dan verteld of de tv ook in Nederland uitkomt.

0 Reactie(s) op: Dit is de allereerste tv van OnePlus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.