Downloadsnelheid bepalend bij overstap provider

Door: ernst-jan-hamel | 04 mei 2010 14:17

Nieuws

Bij het overstappen naar een andere internetprovider is downloadsnelheid belangrijker dan prijs of kwaliteit, blijkt uit onderzoek.

43 procent van de mensen die het afgelopen jaar wisselenden van internetprovider, deed dat dt vanwege hogere downloadsnelheden. Dat blijkt uit een onderzoek van Dialogic. 38 procent maakte een overstap met prijs als reden, en 26 procent deed vanwege de hogere kwaliteit (betrouwbaarheid, stabiliteit) van de nieuwe provider.

Met name respondenten die overstapten naar kabel of glasvezel noemden downloadsnelheid als doorslaggevende factor. Veel van de respondenten (vooral die afgelopen jaar geen isp-overstap maakten) weten overigens niet wat snelheid van hun huidige verbinding is. Vrouwen geven vaker aan de snelheid niet te weten dan mannen.

Het onderzoek van Dialogic is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), het Stimuleringsfonds voor de Pers (SVDP) en kabelaar UPC.

18 uur per week online

Uit het onderzoek van Dialogic blijkt verder dat internetgebruik de laatste twee jaar nog intensiever is geworden. Internetters zijn gemiddeld 18 uur per week online, met een piek op maandag en een dip op zaterdag. Vooral mobiel internetgebruik stijgt.

Verder valt op dat de Nederlander niet langer op internet alleen passief consumeert, maar ook zelf publiceert. Het aantal internettende Nederlanders met een profiel op een netwerksite is ten opzichte van 2007 verdubbeld naar 66 procent. Het aantal internetters met een blog of eigen site is gestegen van 2 procent in 2003 naar 34 procent in 2010.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Downloadsnelheid bepalend bij overstap provider

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.