Facebook laat gebruikers stemmen over privacyaanpassingen

Door: Elmar Rekers | 04 december 2012 09:53

Nieuws

Facebook staat aan de vooravond van een grondige herziening van diens privacybeleid. Sinds maandagavond is het voor gebruikers van het sociale netwerk mogelijk hun stem hierin te laten horen.

Facebook heeft een geheel nieuw privacybeleid op stapel staan, dat het netwerk onder meer in staat stelt om meer gegevens van gebruikers te delen met advertentiepartners. Ook zal het eerder dit jaar opgekochte Instagram over data van Facebook-leden gaan beschikken.

Beleid schrappen

Door de digitale stembus te openen, wil Facebook zijn gebruikers de kans geven het nieuwe beleid alsnog van tafel te vegen. Men kan middels een poll namelijk aangeven of ze het oude of nieuwe privacybeleid willen.

De kans dat Facebook het nieuwe beleid alsnog moet schrappen is echter klein. De uitslag wordt voor Facebook immers pas bindend wanneer een derde van de ruim 1 miljard gebruikers een stem heeft uitgebracht. Er kan nog tot 10 december gestemd worden.

Op het moment van schrijven hebben bijna 31 duizend mensen hun stem uitgebracht. Zo’n 28 duizend hebben tegen het nieuwe privacybeleid gestemd.

0 Reactie(s) op: Facebook laat gebruikers stemmen over privacyaanpassingen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.