Fitbit kondigt overname hardwareteam Pebble aan

Door: Rens Blom | 07 december 2016 16:16

Nieuws

Wearablemaker Fibit heeft na geruchten bevestigd dat het de ontwikkelaars van smartwatchmaker Pebble overneemt. Pebble stopt als bedrijf en staakt de verkoop van horloges die het aan Kickstarter-klanten zou leveren.

Geruchten over een Fitbit-overname van Pebble gingen de afgelopen dagen rond. Beide partijen geven nu op hun websites aan dat de softwaretak van Pebble inderdaad naar Fitbit gaat. Pebble stopt daarom als bedrijf en staakt per direct de productie, verkoop en promotie van zijn smartwatches. Ook laat het weten dat de 'Pebble-functionaliteiten of servicekwaliteit' in de toekomst mogelijk minder worden. Daarnaast vervalt per direct de garantie op een Pebble-smartwatch, al is het onduidelijk of dat zomaar besloten mag worden. Lees ook: Twee nieuwe fitnesstrackers voor Fitbit.

Hoeveel Fitbit betaalt voor de Pebble-ontwikkelaars en bijbehorende softwarepatenten is niet bekendgemaakt. Geruchten hebben het over omgerekend 37 miljoen euro. Fitbit maakt al jaren wearables die zich vooral focussen op het bijhouden van gezondheidsgegevens en sportprestaties.

Kickstarter-backers

Pebble is de afgelopen jaren bekend geworden door crowdfundingsplatform Kickstarter, waar het succesvolle campagnes hield voor smartwatches met e-ink schermen en een lange accuduur. Die werden daarna geleverd aan klanten. Pebble zegt totaal twee miljoen horloges te hebben verkocht, maar gaat de drie nieuwste modellen niet uitbrengen. Wie de Time 2, Time Round of Core besteld heeft, krijgt binnen twee maanden zijn geld terug.

Bron: Pebble

0 Reactie(s) op: Fitbit kondigt overname hardwareteam Pebble aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.