FinePrint 6.12

Door: evi-maquoi | 17 februari 2010 15:55

Review

Vindt u ook dat het hoog tijd is om iets voor het milieu te doen? Dankzij het programma FinePrint kunt u heel wat papier en inkt besparen. Dat is niet enkel erg goed voor het milieu maar ook voor uw portefeuille.

Na de installatie nestelt FinePrint zich als een extra printer in Windows. U kiest helemaal zelf of u FinePrint als standaardprinter instelt. Telkens wanneer u een printopdracht via FinePrint invoert kunt u aangeven op welke manier u papier en/of inkt wil besparen. Om papier te besparen is het bijvoorbeeld heel eenvoudig om meerdere pagina’s op één vel papier af te drukken. Ook de mogelijkheid om dubbelzijdig af te drukken bestaat.

FinePrint nestelt zich als printer in Windows waardoor u de toepassing in ieder programma kunt gebruiken.

Inkt besparen

Om inkt te besparen kent FinePrint heel wat mogelijkheden. Om uw kleureninkt te besparen, kunt u bijvoorbeeld met één klik op de knop uw document omzetten naar grijswaarden. De grootste inktverbruikers (de afbeeldingen) kunnen met één klik uit een pagina gefilterd worden. Ziet u toch nog een stuk tekst dat u eigenlijk niet afgedrukt hoeft te worden, dan kunt u in de voorbeeldweergave nog woorden, zinnen of alinea’s verwijderen. Om zoveel mogelijk tekst op een pagina te krijgen, kunt u eventueel nog de marges aanpassen. Bovendien kunt u elke aangebrachte wijziging op elk moment ongedaan maken. Het is ook mogelijk om uw aangepast document – bijvoorbeeld flyer zonder foto’s – op te slaan als afbeelding in jpg-, png-, bmp-, tif- of gif-formaat.

Kleuren en afbeeldingen worden in een vingerknip uit een document gefilterd.

Stempelen

FinePrint laat u eveneens toe om stempels op uw documenten af te drukken. Standaard staan er wat stempels voor u klaar zoals Bedrijfsvertrouwelijk, Concept, Definitief, Spoed en Vertrouwelijk. U kunt echter ook nieuwe watermerken aanmaken. U bepaalt het lettertype, de dekking, draaihoek en letterkleur helemaal zelf. Bovendien kunt u instellen of u het watermerk enkel op het eerste blad of op elke pagina wil afdrukken. Kop- en voetteksten en paginanummering instellen kan ook. Het is zelfs mogelijk om volledige briefhoofden aan te maken en op te slaan. Wilt u nu nog niet onmiddellijk afdrukken? Stel de opdracht dan uit en print op een later tijdstip.

Het is erg eenvoudig om een watermerk aan te maken met FinePrint.

Conclusie

Een erg sterke troef van FinePrint is dat het programma bijhoudt hoeveel papier u precies bespaart. FinePrint houdt het aantal afgedrukte pagina’s en bladen papier bij waardoor u onmiddellijk een besparingspercentage kan oproepen. Helaas is het niet mogelijk om te controleren hoeveel inkt u ook daadwerkelijk bespaart door bijvoorbeeld afbeeldingen of tekstfragmenten te verwijderen.

FinePrint bevat enkele interessante functies en zet u aan om minder papier te verbruiken. Afdrukken in grijswaarden en conceptkwaliteit kan echter op elke printer. Probeer daarom eerst de proefversie van FinePrint even uit en beslis pas daarna of het programma u ook daadwerkelijk 45 euro waard is.

FinePrint 6.12

Prijs € 44,39

Taal Nederlands

Medium 5,3 MB download

Proefversie Print ‘Afgedrukt met probeerversie van FinePrint’ op elke pagina

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium III, 128 MB RAM, 20 MB harde-schijfruimte

Maker FinePrint Software

Oordeel 7/10

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk

Afbeeldingen filteren

Watermerken aanmaken

Minpunten

Enkel overzicht totale papierbesparing

Duur

0 Reactie(s) op: FinePrint 6.12

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.