Camera foto's direct via wifi naar je smartphone met EyeFi

Door: matthijs-van-den-broek | 12 december 2013 12:49

How To

De Eye-Fi Mobi SD Card maakt dankzij de in de kaart geïntegreerde wifi-module een snelle en draadloze overdracht van foto's en films van de camera naar smartphones of tablets mogelijk. Het instellen van de kaart gebeurt zonder dat er een computer of account nodig is.

Stap 1: Plaats de Sd-card in je camera

Dat is de aller gemakkelijkste stap: verdere uitleg lijkt ons overbodig. Maak alvast een paar foto's zodat je zo meteen mooi alles in actie kunt zien.

Stap 2: Ga naar eye.fi/mobi

Als je op je mobiele telefoon in je browser naar bovenstaande url gaat dan wordt je direct omgeleid naar de appstore, afhankelijk van het type smartphone wat je hebt. Installeer de app en open de applicatie. Je kunt natuurlijk ook in de Play Store of in de Apple Store zoeken op "eyefi"

Stap 3: Voer activatie code in

Als je in de app zit, moet je nog een activatiecode invullen voordat je van start kunt. Die code vind je op de achterkant van de verpakking. Met dezelfde code kunnen meerdere apparaten worden verbonden.

Stap 4: Check de wifi-verbinding

Als je in de app blijft, zal je telefoon automatisch verbinding maken met een Wifi-signaal getiteld "Eye-Fi Card". De foto's die je maakt met je DSLR of andere camera worden automatisch op je telefoon geplaatst. Dat gaat vlekkeloos, en in slechts een paar seconden.

Direct het web op

Je kunt de beelden van je camera nu bijvoorbeeld via social media versturen, uploaden naar Dropbox, of direct automatisch op Flickr plaatsen. We tippen nog IFTTT voor het maken van die "route". De Eye-fi kaarten hebben een opslagcapaciteit van 8GB, 16GB of 32GB en een adviesprijs van € 41,99, €61,99 en €81,99. Meer informatie: de Eye-Fi website.

Bron: Zoom.nl.

2 Reactie(s) op: Camera foto's direct via wifi naar je smartphone met EyeFi

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 december 2013 14:55 Anoniem
  heel gaaf
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 januari 2014 18:41 Anoniem
  Erg makkeljk!!@
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.